• Turkhane Logo

TÜİK'in yayımlamayı bıraktığı ürün fiyat değişimlerini ENAG sunacak

ENAG kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, "Sepetteki birçok ürünün fiyat değişimlerini halka sunacağımızı ifade etmek isterim" dedi.

15:46 05 Haziran 2022 Pazar
TÜİK'in yayımlamayı bıraktığı ürün fiyat değişimlerini ENAG sunacak
ENAG kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, "Sepetteki birçok ürünün fiyat değişimlerini halka sunacağımızı ifade etmek isterim" dedi.


Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) enflasyon sepetine ürünlerdeki fiyat değişimlerini almamaya başlamasına yönelik tepkiler sürüyor.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Cumhuriyetteki yazısında, şunları kaydetti:


Ne kadar fakirleşeceğimizin göstergelerini artık TÜİK saklayacak, bize sunmayacak. Hal böyleyse, Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAGrup) toplumsal bir görev daha düşüyor. Grubun yöneticisi olarak sepetteki birçok ürünün fiyat değişimlerini halka sunacağımızı ifade etmek isterim.

Çok önemli bir vurgu yaparak TÜİK’i halka/ülkeye vereceği zarar konusunda uyaralım... Arjantin ve Yunanistan istatistik ofislerinin geçmişte benzer yanıltıcı ve yanlış veri sunumundan kaynaklı olarak birçok ulusal ve uluslararası davanın açılma olasılığı şu an karşımızda bizi bekliyor. Finansal yatırımcıdan, kamudan hafriyat işi alan müteahhide, çalışandan emekliye kadar her kesim uğradığı zararları tazmin etmek için sırada bekliyor.

Basit bir sıra değil bu... Ülkenin başını ağrıtacak, vergilerimizle beslediğimiz karar vericileri sorumlu tutacak cinsten hepsi.

KEMAL ÖZTÜRK İLE ATIŞTILAR

Bu arada Veysel Ulusoy ile Habertürk yazarı Kemal Öztürk arasında tartışma yaşandı. Öztürk, twitter hesabından, @ENAGRUP enflasyon ölçümü de sorunlu. Kabul edilmemiş doktora tezi ülkedeki gerçek enflasyonu açıklayamaz diye paylaşım yaptı.

Bunun üzerine Ulusoy, Siz de biliyorsunuz ENAGın doğru ölçtüğünü.. ama işte bir görev var yapılması gereken. Bir de ENAG merkezi hakkında yazdıklarınızı düzeltmediniz hala. Bekliyoruz sayın Öztürk diye yanıt verdi.

Kemal Öztürk ise, Çok ayıp yaptığınız. “Görev var” da ne demek? Ölçüm sisteminiz sağlıklı değil. Bunları tek tek yazdım. Siz de bunları dikkate alacağım dediniz ama sonra mesajınızı sildiniz. ENAG merkezi konusunda düzeltme istemenizin gerekçesini yazmamı istemiyorsunuz. Kabul ediyorsanız yazacağım diyerek tepki gösterdi.

Prof. Dr. Ulusoy da Öztürke, TÜİK haberi içine ENAG eleştirisi yerleştirmeniz bir iletişim aracı değil, konuyu saptırmadır. Düzeltmenizi istediğim bilgi yanlış verdiğiniz bilgidir. Onu düzeltin lütfen! dedi.

Son güncelleme: 15:46 05.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı