• Turkhane Logo

Toyota'dan Türkiye kararı: Satışı durdurdu

Avrupa Birliği'nde bir çok kent dizel motorlu araçların şehre girişini yasaklıyor. Yasak kararları satışlara da yansıdı. Otomotiv devlerinin satış rakamlara düştü.

23:19 29 Ocak 2019 Salı
Toyota'dan Türkiye kararı: Satışı durdurdu
Avrupa Birliği'nde bir çok kent dizel motorlu araçların şehre girişini yasaklıyor. Yasak kararları satışlara da yansıdı. Otomotiv devlerinin satış rakamlara düştü.





Otomotiv devi Toyota satışların düşmesi sonrası Türkiye’de dizel otomobil satışını durdurma kararı aldı. Otomobil devi, Türkiye’de artık sadece hibrit ve benzinli motor satacak.


2018 yılında Cenevre Otomobil Fuarında araçlarını sergileyen Toyota, 2018 yılı içerisinde Avrupada dizel otomobil satışlarına son vereceğini duyurmuştu.

Donanımhaberden Yusuf Akbaşın haberine göre otomotiv dünyasını sarsan kararla ilgili Toyota Avrupadan yapılan açıklamada Ana stratejimiz hibrit modeller. Geleceğe bakıyoruz ve dizeller için daha az talep görüyoruz ifadeleri yer almıştı.

Alınan kararın ardından İtalya başta olmak üzere Avrupada dizel üretimini durduran Toyota, Türkiyede de dizel otomobil satışını sonlandırdı. Japon devi Türkiyede dizel otomobil satışını bitiren ilk marka oldu.

Öte yandan otomotiv devi yeni otomobili Corolla Sedanı piyasaya çıkarmaya haazırlanıyor. Adapazarında üretilen Corolla Sedan, daha prestijli tasarımı, en ileri teknoloji ve güvenlik donanımları ve hibrit motor seçeneği ile 14 Şubatta satışa sunulacak.

Dünyada dizel otomobil kullanımı ciddi oranda azalırken TÜİK istatistiklerine  göre Türkiye’deki dönüşüm bu kadar keskin değil. 2017 yılının sonunda dizel otomobillerin tüm otomobiller içindeki payı yüzde 35 iken Kasım 2018 sonunda bu rakam yüzde 36’ya çıktı. Yani gelişmiş ülkelerin aksine Türkiye’de dizel otomobil satışları yükseldi.

Benzinli araç oranı yüzde 25, LPG’li otomobillerin payı ise yüzde 37,9 olarak belirlendi. Hibrit ve elektrikli otomobil satışı neredeyse yok denecek kadar az. Tüm otomobiller içindeki payı yüzde 1’in altında. 2018 sonunda Türkiye’de yalnızca 155 adet elektrikli otomobil ve 3 bin 899 adet hibrit otomobil satışı gerçekleşti.

Son güncelleme: 23:19 29.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı