• Turkhane Logo

Timurtaş Hoca'nın oğlunu Milli Piyango'nun başına getirdiler

Milli Piyango Genel Müdürü Muammer Çolak görevden alındı. Yerine Bekir Yunus Uçar atandı.

22:15 01 Mart 2019 Cuma
Timurtaş Hoca'nın oğlunu Milli Piyango'nun başına getirdiler
Milli Piyango Genel Müdürü Muammer Çolak görevden alındı. Yerine Bekir Yunus Uçar atandı.

Son dönemde sıkça tartışılan Milli Piyango İdaresinde Genel Müdür Muammer Çolak görevden alındı. Çolakın yerine şans oyunları konusunda verdiği vaazlarla tanınan vaiz Timurtaş Uçarın oğlu Bekir Yunus Uçar atandı. Daha önce Binali Yıldırım’ın müşavirliğini de yürüten Yunus Uçar, Motosiklet Federasyonu Başkanlığı görevinde bulunuyordu. Uçar, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı da yapmıştı.

2000 yılında hayatını kaybeden Timurtaş Uçar ise, “Din ayrı devlet ayrı sapıklığının cezasını çekiyoruz” diyerek, bürokratların hazineyi soyduklarını iddia etmiş, “Ey parlamento, ey Genelkurmay İslama dönün” diye seslenmişti. Oğul Yunus Uçar da sosyal medya hesabından bu açıklamaları paylaşınca tepki almıştı.

ŞAİBE VAR ŞEFFAFLIK YOK


Milli Piyango son dönemde sıkça tartışma konusu oldu. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz TBMMye araştırma önergesi verdi. Tarhan, “Milli Piyangoda şaibeli olaylar yaşanıyor. Liyakat ve şeffaflık yok oldu derken, Deniz Yavuzyılmaz ise önergesinde şu istatistiklere yer vermişti:

– Milli Piyango çekilişlerinde tam, yarım ve çeyrek olarak basılan biletlerin yüzde 7si tam bilet olarak dağıtıldığı halde; 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında yapılan çekilişlerin büyük ikramiyeleri ortalama yüzde 37 oranında tam biletlere isabet etti.

– 23 Ocak 2019 Sayısal Loto Çekilişinin webtv üzerinden yayınlanan, çekiliş tarihi 01.01.1970 olarak gösterilirken, ikramiye kazanan numaralar olarak da 01, 10, 18, 29, 30 ve tekrar 10 sayısı gösterildi. İki aynı sayıya çıkan ikramiyenin Şans Topu çekilişine ait olduğu ortaya çıktı.

Son güncelleme: 22:15 01.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı