• Turkhane Logo

​Ticari araç satışlarındaki kayıp yüzde 79 oldu

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ticari araç satışlarını da olumsuz etkiledi.

12:57 11 Ekim 2019 Cuma
​Ticari araç satışlarındaki kayıp yüzde 79 oldu
Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ticari araç satışlarını da olumsuz etkiledi.



Sektörde  büyük düşüşün ekonomiden kaynaklı olduğunu söyleyen Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Önümüzdeki dönemde Türkiye büyümeye girerse istikrarlı bir şekilde talep artacaktır” dedi.

Özilhan 2019’un ilk 8 ayında 2015’in aynı dönemine göre ağır ticari araç pazarının yüzde 79 gerilediğini belirtiyor.


Özilhan, “Ticari vasıtanın önümüzdeki dönemde açılması konusu tamamen ekonomi ile bağlantılı. Ekonomi büyüyorsa ticari vasıta talebi geliyor. Ekonomi daralıyorsa ticari vasıta bıçak gibi duruyor. Binek araç bir çıt daha farklı ama ekonomi ile ticari araç muhakkak paralel gidiyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye büyümeye girerse istikrarlı bir şekilde talep artacaktır” diye konuştu.

Sözcünün aktardığına göre Türkiyede çok fazla kamyon olduğunu anlatan Özilhan, ticari vasıta sayısının kullanma talebinin üzerinde olduğunu belirtti.

Anadolu Isuzu Ar-Ge merkezinde Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Anadolu Isuzunun fabrikasında üretilen Isuzu Novociti Life, ihracat pazarlarındaki varlığını gün geçtikçe artırıyor. Novociti Life, Polonya, İtalya, Yunanistan ve Fransadan sonra Gürcistana da ihraç edildi. 

Son güncelleme: 12:57 11.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı