• Turkhane Logo

THY yönetimin yeni ücretleri: Yılda 244 bin TL huzur hakkı parası alıyorlar

Türk Hava Yolları'nda yaşananlarla ilgili tartışmalar bitmiyor. Bu kez THY yönetiminin yeni ücretleri tartışma konusu.

14:30 01 Temmuz 2019 Pazartesi
THY yönetimin yeni ücretleri: Yılda 244 bin TL huzur hakkı parası alıyorlar
Türk Hava Yolları'nda yaşananlarla ilgili tartışmalar bitmiyor. Bu kez THY yönetiminin yeni ücretleri tartışma konusu.





Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Türk Hava Yollarında iki üyenin onaya sunulması ve yönetim kurulu üyelerinin maaşının konuşulduğu toplantıyı bugünkü köşesine taşıdı.


Toker, THY genel kuruluna hissedar sıfatı ile katılan Bilal Yıldızın yönetim kurulu üyelerinin aldığı huzur hakkı parasına ilişkin verdiği bilgileri paylaştı. Buna göre; yönetim kurulu üyeleri yılda 244 bin 720 TL huzur hakkı parası alıyor.

Tokerin THY yönetiminin yeni ücretleri başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Türk Hava Yolları (THY) genel kurulu geçen cuma toplandı. Gündemde, 2018de seçilmiş iki ismin onaya sunulacağını ve yönetim kuruluna ödenecek yeni ücretler olduğunu duyurmuştuk. Önce ücretin niteliğine ilişkin bir değerlendirmeyi paylaşalım. Yöneticilere bir yılda toplam 19.6 milyon TL ödendiğini duyuran THYnin 2018 yılı Faaliyet Raporuna göre huzur hakkı olmadığını yazmıştım. Fakat bir okurumdan uyarı/bilgi mesajı geldi. THYde başmüfettişken verimsizlik gerekçesiyle işten uzaklaştırılan, açtığı davayı kazanan ve 28 Hazirandaki genel kurula hissedar sıfatıyla katılan  Bilal Yıldız der ki: “THY yönetim kurulu üyeleri, aylık olarak YPKnın her yıl belirlediği ücretin 5 katını huzur hakkı adıyla alır. Aynı tutarda olmak üzere de 4 ikramiye ödenir.”

Yazıda aktırılan Yıldızın anlatımlarına göre, 2019 için belirlenen aylık huzur hakkının 3 bin 59 TL. Yıldız, şöyle sürdürüyor:

“THY yönetim kurulu üyeleri beş katı aldığı için, 3 bin 59u önce 5, sonra da 16 ile çarptığımızda bir üyenin yıllık huzur hakkı ödemesini buluyoruz. Toplam 244 bin 720 TL. On ikiye bölersek aylık 20 bin 393 TL eder. Bu rakamlar net rakamlardır. Çünkü, Stopaj Vergisini THY ödüyor.”

Yazıya göre, yönetim kurulu başkanına ücretin iki katı ödendiğini, yönetim kurulu başkanı İlker Aycının THY bünyesindeki dokuz alt şirketin de başkanı olduğunu belirten Yıldız, “Hepsinden huzur hakkı aldığı varsayımı altında, bulunan rakamı 10la çarpmamız gerekir. Ya da kaçından alıyorsa kendileri lütfedip açıklarlarsa biz de öğreniriz” diyor.

Çiğdem Toker Bu ücretlere fatura karşılığı harcama, ulaşım ve konaklama olanakları dahil değilmiş. Ve bilin bakalım bu ücreti genel kurulda kim teklif ediyor? Türkiye Varlık Fonu (TVF) temsilcisi… ifadelerini kullanıyor.

Son güncelleme: 14:30 01.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı