• Turkhane Logo

Tarlabaşı’da yaşayan kadınlar: Pazardan elimiz boş dönüyoruz

İstanbul Tarlabaşı’da yaşayan kadınlar TL’deki değer kaybının pazara ve mutfağa yansımasını anlattı.

13:21 20 Ağustos 2018 Pazartesi
Tarlabaşı’da yaşayan kadınlar: Pazardan elimiz boş dönüyoruz
İstanbul Tarlabaşı’da yaşayan kadınlar TL’deki değer kaybının pazara ve mutfağa yansımasını anlattı.

Döviz kurundaki dalgalanmayla beraber ülkede yaşanan ekonomik kriz esnafından şoförüne, kadınından çocuğuna kadar yediden yetmişe herkesi sarsmaya devam ediyor. İstanbul Tarlabaşı’da yaşayan kadınlar, fiyatların yükselmesinden kaynaklı bu bayramda hiçbir şey alamadıklarını belirtti.

‘DOLABIM BOMBOŞ

Türkan Seyhan, ekonomik krizden kaynaklı mağdur olduklarını belirterek, “Eşimin aldığı emekli maaşla kirayı ödeyebiliyor ve biraz da olsun alışveriş yapabiliyorduk. Ama şu an o parayla geçinemiyoruz. Sadece kira ve faturaları ödeyebiliyoruz” dedi. Pazarda her şeye zam geldiğini söyleyen Seyhan, “Geçen hafta pazarda 50 TL harcadım. Bu hafta ise 100 TL harcadım. Ama geçen hafta aldıklarımın yarısını alabildim. Dolabım bomboş” ifadelerini kullandı.


“Bu bayramda sadece bir kilo et alabildik. O da kime yetecek” diyen Seyhan, konuşmaya çekinen komşusuna dönerek, “Son bir aydır geçinemediği için sabahları midye temizlemeye gittiğini, evde üç çocuğunu yalnız bıraktığını ve onlara bir şeyler alamadığını neden söylemiyorsun?” diyerek tepki gösterdi.

‘AYNI GEMİDE DEĞİLİZ; O KÖŞKLERDE BİZ TARLABAŞI’DA YAŞIYORUZ’

Artık pazardan eli boş döndüğünü söyleyen Kezban Salman ise, “Her şeye zam gelmiş. Pazarcıya soruyoruz neden böyle, ‘Dolar yükseldi ondan’ diyorlar. Biz dolardan ne anlarız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hepimiz aynı gemideyiz sözünü hatırlatan Salman, “Erdoğan köşklerde yaşıyor, biz Tarlabaşı’nda oturuyoruz. Biz batıyoruz, o yükseliyor. Hiçbir zaman aynı gemide olmadık” diye belirtti.

‘MİSAFİR GELMESİN DİYE KAPILARI KİTLEYİP OTURACAĞIZ’

Emel Evcümen de, bu bayramda misafir gelmesin diye kapıları kilitleyip içerde oturacaklarını ifade ederek, “Kuru bir ekmekle karnımızı doyuruyoruz. Daha sana durumu nasıl izah edeyim? Meyve alamıyoruz, çocuklarımız vitamin alamıyor” diye konuştu. Emeklilere 250 TL bayram parası verildiğini belirten Evcümen, “Ama ne işe yarar bu para. Soğana, patatese her şeye zam gelmiş. Kaşıkla verdiğini kepçeyle alıyor” dedi.

‘BU KRİZ, BU SAVAŞ BİTSE DE RAHATLASAK’

Soyismini söyllemek istemeyen Fatma isimli bir kadınsa, “Çocuklarımıza bir şey alamıyoruz. Çok etkilendik bu durumdan. Asgari ücretle geçinen biri için kolay mı? Zaten her şeyden kısıyorduk. Hepten kıstık. Böyle giderse de millet açlıktan sokaklara dökülecek” dedi.


 

Son güncelleme: 13:21 20.08.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı