• Turkhane Logo

Sıra bakliyatçılara geldi: İşaret fişeği AKP medyasından

Her şey önce soğan ve patates satıcılarını hırpalamakla, ürün depolarına baskınla ve depo sahiplerini 'terörist' ilan etmekle başladı.

14:34 25 Şubat 2019 Pazartesi
Sıra bakliyatçılara geldi: İşaret fişeği AKP medyasından
Her şey önce soğan ve patates satıcılarını hırpalamakla, ürün depolarına baskınla ve depo sahiplerini 'terörist' ilan etmekle başladı.

Ardından süpermarketlere gözdağı verildi ve en nihayetinde haller basılarak, pahalı sebze-meyveden sorumlu tutulan kabzımallara sopa gösterildi.

Şimdi sıra bakliyatçılara gelmiş görünüyor. AKP yanlısı Yeni Şafak Gazetesinden Mesude Demirhan, Bakliyat fırsatçıları başlıklı haberinde, sebze-meyve fiyatlarının düştüğünü ancak bakliyat, pirinç ve bulgurdaki hormonlu etiketlerin yerinde durduğunu iddia etti.  

Rami Kuru Gıda Halindeki fiyatlara kıyasla marketlerde fiyatın daha yüksek olduğunu savunan haber, halde nohutun 4.8-11.5 lira, kuru fasulyenin 5-9 lira, mercimeğin 3.70 lira, pirinç 4-7 lira ve bulgur 2.4-3 lira olduğunu, markette ise fiyatın yüzde 30-40 oranında arttığını iddia etti.


Rami esnafının fiyatın yüksekliğine anlam veremediği belirtilen haberde, toptancı esnafın fiyattaki aşırı yükselişin kendilerinden kaynaklı olmadığını ve karlarının kuruş düzeyinde kaldığını aktardığına değinildi.

Böylece esnaf olası bir depo baskını, hal baskını ya da terörist ilan edilme ihtimaline karşı önden önlemini almaya çalışmış görünüyor.

Bakliyatçıların tanzim satışa olur verdiği ise şu alıntıyla meşrulaştırılıyor:

İlk olarak sadece marketlerin değil ürünler tarladan sofraya gelen kadar sıkı bir şekilde denetlenmeli. Tanzim satışları düşük gelirli vatandaşlar için iyi olur. Ucuz olacaksa, halkın talepleri karşılanacaksa, neden olmasın.

Oysa sebzede uygulanan tanzim satış, seracılıkla uğraşan kesimi mağdur ederken, bir yandan da devlet fiyat kırmaktan doğan zararı bütçeden karşılıyor yani bir nevi halkın cebinden kesilen para ile ucuz sebze-meyve satmış oluyor.

Bugüne kadar ucuz sebze için 700 milyon liralık bütçe ayrıldığı ve bütçenin de dibinin göründüğü belirtiliyor.
 

Son güncelleme: 14:34 25.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı