• Turkhane Logo

Simit Sarayı vurgununda tanıdık isim!

Çiftçiyi desteklemek maksadıyla kurulmuş Ziraat Bankası'nın batık Simit Sarayı'nı satın almasının altından Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri Recep Tayyip Erdoğan'a yakın bir isim çıktı.

18:42 15 Aralık 2019 Pazar
Simit Sarayı vurgununda tanıdık isim!
Çiftçiyi desteklemek maksadıyla kurulmuş Ziraat Bankası'nın batık Simit Sarayı'nı satın almasının altından Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri Recep Tayyip Erdoğan'a yakın bir isim çıktı.

Ziraat Bankasının Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini Kavukçu Yapı’dan devralmak için Rekabet Kurulu’na müracaat etmişti. 
Kredi taksitini iki ay aksattığı için çiftçinin traktörüne kadar haczeden Ziraat Bankasının Simit Sarayına 500 milyon dolara yakın kredi verdiği iddia ediliyor. 
ERDOĞANIN AVUKATININ ORTAĞI SİMİT SARAYININ DA AVUKATI
Sosyal medyada infiale sebep olan Simit Sarayı skandalının altından Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bir isim çıktı. 
Simit Sarayının Ziraat tarafından satın alınması işleminin arkasındaki isim olarak gösterilern avukat Mustafa Doğan İnalın Erdoğanın avukatı Ahmet Özel’in ortağı olduğu belirtiliyor. 
Avukat İnal, Ziraat Bankasının hisse almasını şöyle savundu. Ziraat Bankası simitçilik yapacak diye bir şey yok. Bu çok mantıksız. Ziraat Bankası belirli bir hisse alarak girişim sermayesi adına yatırım yapıyor. Bu bir hibe değil, bağış değil. Bu batmış bir şirketi kurtarma değil.” diye konuştu. 
Simit Sarayının özel bir bankaya yüklü miktarda borcu bulunduğu, Ziraatin bu borçları devralarak şirketi krizden kurtarmaya çalıştığı iddia ediliyor. 

MALEZYA VE SUUDİ ARABİSTANDAN ORTAK ARADI

İnal, Cumhuriyet’e verdiği mülakatta, Simit Sarayı ile 2014-2015 yıllarında çalışmaya başladıklarını belirterek, Başladığımız süreçte Simit Sarayı’nın hisselerini iki ayrı yerden satın alma süreci vardı. dedi. 
Biri Araplardı, diğeri ise Malezya Khazanah Fonu’ydu. diyen İnal, Araplara yüzde 10, Khazanah Fonu’na yüzde10’luk bir hisse satılması hesaplanıyordu. Araplara satış gerçekleşti. Ancak satın alan grubun sahipleri Muhammed bin Selman tarafından tutuklanınca yükümlülükleri yerine getiremediler. Malezyalı fon ile 75 milyon dolara anlaşıldı. Bu satış yapılacağı sırada Malezya’da hükümet değişti.” dedi. 
İnal, Simit Sarayının nakit krizine girdiğini ise şu sözlerle itiraf etti: Döviz kurlarındaki yatırımlardan ötürü ve yapılan anlaşmaların sonlandırılması sebebiyle kısa sürede bir karar vermesi gerekti. Ya krediler ötelenecekti ya da buraya bir girişim sermayesi ortağı bulunacaktı.” 
ERDOĞANIN AVUKATLARININ MAL VARLIĞI ARAŞTIRILSIN
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Genel Kurulu’nda geçen hafta konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı’na, “Erdoğan’ın avukatlarının mal varlıklarını araştırın. Milyon dolarlarını araştırın.” çağrısında bulunmuştu. 
BİLAL ERDOĞANIN ARKADAŞI TURQUALITY TEŞVİKLERİ İLE İHYA EDİLDİ
Simit Sarayının sahibi olan Abdullah Kavukçunun Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğanın yakın arkadaşı olduğu ve İngilterenin başşehri Londrada ikamet ettiği belirtiliyor. 
Simit Sarayının Londradaki mağazasının aylık hasılatının 18 bin euro civarında olmasına mukabili, sadece mağaza kirasının 25 bin euro olduğu, firmanın Turquality programı çerçevesinde Ticaret Bakanlığından her ay on binlerce euro tutarında destek aldığı ifade ediliyor. 

Son güncelleme: 18:42 15.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı