• Turkhane Logo

SGK’daki yolsuzluğu örtmek için tepede değişiklik yapacaklar

AKP Hükumeti, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki 1 milyar liralık tıbbi cihaz yolsuzluğunun üstünü örtmek için düğmeye bastı.

13:14 14 Eylül 2021 Salı
SGK’daki yolsuzluğu örtmek için tepede değişiklik yapacaklar
AKP Hükumeti, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki 1 milyar liralık tıbbi cihaz yolsuzluğunun üstünü örtmek için düğmeye bastı.



Soruşturma devam ederken, teftişi yürüten müfettişlerin tepesine müfettiş kökenli olmayan, dışarıdan başkan atamak için yönetmeliğin değiştirilmek istendiği ortaya çıktı.

 Soruşturmayı yürüten SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanı’nın görevden alınıp yerine kurum dışından ve müfettiş kökenli olmayan bir ismin getirilmek istendiği bildirildi. Bu yolla soruşturmanın üzerinin örtülmeye çalışılacağı belirtilirken, atamanın yapılabilmesi için teftiş yönetmeliğini değiştirmeye yönelik taslak yönetmelik hazırlandığı ifade edildi.


CUMHURBAŞKANI KARARNAMESİYLE ÖZEL SEKTÖRDEN BAŞKAN ATANACAK

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer’in haberine göre mevcut yönetmeliğe göre kurul başkanı olabilmek için en az 12 yıl müfettiş olarak teftişlerde bulunmuş olmak gerekiyor. Hazırlanan taslakla ise özel sektör dahil 5 yıl sigortalı çalışmış herhangi biri teftişin başına atanabiliyor. Sürpriz şekilde gündeme getirilen yönetmelik taslağına gerekçe olarak, 2018’de çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gösterildi.

3 YILDIR BEKLİYOR, YOLSUZLUK ÇIKINCA DEVREYE GİRDİ

SGK yöneticileri, kararnamenin yayımlanmasından bu yana geçen 3 yıl boyunca değişikliğe ihtiyaç duyulmazken, tam da soruşturmanın başladığı bir dönemde uyum gerekçesinin gündeme getirilmesinin iyi niyetli bir yaklaşım olamayacağı görüşünü de dile getirdiler. Kritik taslağın onaylanması için dışarıdan baskı yapıldığı da belirtiliyor.

Yolsuzluğa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeğeni Mehmet Soylu’nun da ismi karışmıştı.

Son güncelleme: 13:14 14.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı