• Turkhane Logo

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi iptal edildi

14 şeker fabrikasının özelleştirme kararının ardından yeni sahiplerine devir işlemlerini bekleyen Ilgın, Yozgat ve Burdur şeker fabrikalarının özelleştirme işlemlerinin iptal edildiği bildirildi.

18:34 26 Aralık 2018 Çarşamba
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi iptal edildi
14 şeker fabrikasının özelleştirme kararının ardından yeni sahiplerine devir işlemlerini bekleyen Ilgın, Yozgat ve Burdur şeker fabrikalarının özelleştirme işlemlerinin iptal edildiği bildirildi.

Şeker-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay, Burdur, Yozgat ve Ilgındaki şeker fabrikalarının özelleştirme ihallerinin iptal edildiğini bildirdi.Şeker-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa  Onay, Bugün Burdur Şeker Fabrikasında sevinçli günümüz. Şubat 2018de başlayan Türk Şekerin 14 şeker fabrikasının satış işlemlerinde 10 fabrikanın satışı yapılarak devri yapıldı. Kastamonu Şeker Fabrikasının ise ihalesi iptal edilmişti. Burdur, Yozgat ve Ilgın fabrikalarının ise ihalesi yapılmış ve devri beklenilmekteydi. O günden bugüne alıcı firmalar 3 defa uzatma hakkı kullandı. Bu tarih 25 Aralık tarihi itibarıyla sona erdi. Bugüne kadar şeker fabrikasının özelleştirilmemesiyle ilgili sendika olarak kamuoyunu sık sık bilgilendirdik ve ciddi mücadelelerde bulunduk. 26 Aralık 2018 günü Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Türk Şekerden sevinçli haberi aldık. Burdur, Yozgat ve Ilgın şeker fabrikalarının satışları iptal edildi dedi.



Bu bacaları daha iyi tüttürebilmek için, maliyetleri minimize ederek, daha kârlı bir şeker fabrikası yaratmak için var olduklarını vurgulayan Mustafa Onay, Biz tüm üretici, çiftçi, besici, nakliyeci hep beraber el ele daha maliyeti düşük bir şeker fabrikası yaratabilmeliyiz. Burdurdaki tüm STK başkanlarından, Burdurun ileri gelenlerinden, vekillerimizden birlik, beraberlik içerisinde şeker fabrikası için ne yapılabilir, ek yatırımlar yapabilmek, üretimi artırabilmek için ne yapılabilir; fikir birliği yaparak daha gelişmiş bir Burdur Şeker Fabrikası, istihdamı artırıcı bir şeker fabrikası yaratılmalı. Burdur Şeker Fabrikası 6 il, 26 ilçe, 152 köye hitap ediyor. 4 bin 123 çiftçimizle bu sezonda sözleşme yapılmıştı. 600 bin ton şeker pancarı bu yıl 410 bin tona düştü. Bu yüzde 100 özelleştirmenin etkisi diyemeyiz. Başta mevsimsel nedenler, yağmurun yağmayışının etkisinin yanı sıra özelleştirmenin de etkisi vardır. Biz bundan sonra 410 bin ton işleyerek değil tekrar 600 bin tonlara çıkararak tüm çiftçilerimiz ve emekçilerimizle bu tonajı bulmak istiyoruz. Şeker ambarlarımızın dolu olmasını istiyoruz. Burdur Şeker Fabrikasının Burdura yaklaşık 200 milyon liralık girdisi var diye konuştu. 



 

Son güncelleme: 18:34 26.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı