• Turkhane Logo

Savcı değişmişti: Halkbank Davası’nda “pazarlık” iddiası

Halkbank Davası'nda iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’na tayin edilen Damian Williams göreve başladı.

11:40 07 Ekim 2021 Perşembe
Savcı değişmişti: Halkbank Davası’nda “pazarlık” iddiası
Halkbank Davası'nda iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’na tayin edilen Damian Williams göreve başladı.



Halkbank Davası’nda kritik atama. New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’na Damian Williams’ın resmen tayin edilmesinin davanın seyrinde belirleyici olacağı belirtiliyor. Halkbank avukatlarının temyiz için müracaat ettiği yüksek mahkemeden henüz karar çıkmadı.

New York Barosu’na kayıtlı avukat Cahit Akbulut, Halkbank davasında pazarlıkların sürdüğünü idda ederek, “Reza Zarrab Davası’nda sanık olarak yargılanan Halkbank’ın temyiz için müracaat ettiği üst mahkemeden henüz bir karar çıkmadı. Daha önce hızlı bir şekilde kararlarını açıklayacaklarını belirten mahkeme heyeti henüz kararını açıklamadı. Son duruşma yaklaşık altı ay önce yapıldı.” dedi.


“HUKUKTAN ÇOK SİYASETİN HÂKİM OLDUĞU BİR DAVAYA DÖNÜŞTÜ”

“Hâkimler bu duruşmada bir alt mahkemenin takvimine göre 3 Mayıs’ta başlayacak duruşmalar öncesi kararlarını açıklayacakları izlenimini verip, savcılığa duruşmalara hazır olup olmadığını sordular.” diyen Akbulut, “Ancak hiç beklediğimiz gibi olmadı. Ara kararlarını açıklayıp, gerekçeli kararlarını sonra açıklayabilirlerdi, ancak onu da yapmadılar. Hukuktan daha çok siyasetin hâkim olduğu bir davaya dönüşmüş durumda.” diye konuştu.

Akbulut, Amerikanın Sesi’ne (VOA) verdiği mülakatta, “Savcılıkla Halkbank arasında pazarlıklar da yapılıyor olabilir. Halkbank, ceza yerine uzlaşma yolunu seçmiş olabilir.” dedi.

Akbulut, “Ben yeni başsavcının göreve başlamasıyla birlikte bu dava safahatında ilerlemeler olacağı görüşündeyim. Benim görüşüm Halkbank davasının bir uzlaşmayla sonlanacağı yönünde.” diye konuştu.

Son güncelleme: 11:40 07.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı