• Turkhane Logo

Saray’ın gözü Koza Altın’dan sonra şimdi milletin altınlarında

Koza Altın’ın Söğüt’te bulduğu ancak Gübretaş’a peşkeş çekilen altın madeninde çalışmaları hızlandıran AKP Hükumeti, milletin yastık altındaki altınlarını da almak için çalışmalar yürütüyor.

15:45 04 Ocak 2022 Salı
Saray’ın gözü Koza Altın’dan sonra şimdi milletin altınlarında
Koza Altın’ın Söğüt’te bulduğu ancak Gübretaş’a peşkeş çekilen altın madeninde çalışmaları hızlandıran AKP Hükumeti, milletin yastık altındaki altınlarını da almak için çalışmalar yürütüyor.



Hazine’yi sıfırlayan, aradığı kaynağı yurt içi ve dışında bulamayan AKP Hükumeti, gözünü Koza Altın’ın bulduğu ancak Gübretaş’a devredilen altın madeni ile milletin yastık altındaki tasarruflarına dikti.

GÜBRETAŞ ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI: ÇEVREDEKİ MADENLER ALINIYOR


Bilecik Söğüt’teki Koza Altın tarafından keşfedilen altın madeni, gruba AKP Hükumeti’nin el koyması sonrası TMSF’ye geçti. 3.5 milyon ons altının bulunduğu maden daha sonra Gübretaş’a devredildi. Gübretaş, madendeki altınları çıkarıp hükumetin emrine sunmak için çalışmalarını hızlandırdı. Çevredeki madenler de alınmaya başlanırken, bu yıl içerisinde altın üretimine başlanması planlanıyor.

SÖĞÜT İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Söğüt’te dördüncü grup madenlerden volframit, altın ve gümüş işletme ruhsat sahası sınırları içinde kalan bazı taşınmazların kamulaştırması ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, ekim ayında Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Bilecik’te dördüncü grup madenlerden volframit, altın ve gümüş işletme ruhsat sahası sınırları içinde kalan, altın ve gümüş cevheri üretimi için ihtiyaç duyulan taşınmazlar, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

KOZA ALTIN 2007 YILINDA KEŞFETTİ

Türkiye’de geçen yıl 42 ton altın üretildi. AKP Hükumeti’nin hedefi ise yıllık 100 ton. Hükumet, bu hedef doğrultusunda Koza İpek Grubu’nun 2007 yılında keşfettiği ve 3.5 milyon dolara Gübretaş’a verilen Bilecik Söğüt’te bulunan 3,5 milyon onsluk altın rezervini kısa sürede üretime almak istiyor.

6.5 MİLYAR DOLARLIK 108 TON ALTIN BULUNUYOR

Bilecik Söğüt’te bulunan altın madeni Türkiye’nin en zengin altın yataklarına sahip maden. Altın madeninde bulunan 3.5 milyon ons rezervin toplamı 108 tonu aşarken, maden sahasındaki altının parasal karşılığı 6.5 milyar doları (88 milyar lira) geçiyor.

YASTIK ALTINDAKİ ALTINLAR DA HEDEFTE

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada yastık altındaki altınları hedef alarak, şu açıklamayı yaptı: “Merkez Bankası Döviz Tevdiat ve Altın Hesaplarından TL’ye dönüşmesine ilişkin tebliğleri yayınladık. İhracatçı ve ithalatçı firmalara TL vadeli döviz satım ihalesine başlandı. Bu satışlardaki stopaj oranı sıfıra çekildi. Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması çalışmaları kapsamında hurda altın değerlenmesinde kullanılmasında asgari rakamında değişiklik yapıldı.”

Son güncelleme: 15:45 04.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı