• Turkhane Logo

Şanlıurfa’da 6 kişilik temizlikçi kadrosuna 10 bin kişi başvurdu

Şanlıurfa’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün İŞKUR üzerinden alacağı 6 kişilik temizlikçi kadrosuna 10 bin kişi başvurdu.

14:02 02 Eylül 2021 Perşembe
Şanlıurfa’da 6 kişilik temizlikçi kadrosuna 10 bin kişi başvurdu
Şanlıurfa’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün İŞKUR üzerinden alacağı 6 kişilik temizlikçi kadrosuna 10 bin kişi başvurdu.



Başvuru listelerini paylaşan CHP’li Mahmut Tanal, TÜİK’in ekonominin yüzde 21,7 büyüdüğü yönündeki verileri için “Külahıma anlatın!” dedi.

Şanlıurfa’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün açtığı 6 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna 10 bin kişi başvurdu. TÜİK’in Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,7 büyüdüğü yönündeki verileri kamuoyuna aktardığı gün, İŞKUR aracılığıyla hazırlanan başvuru listesini sosyal medya hesaplarından paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, büyüme rakamlarını inandırıcı bulmadığını, vatandaşların işsizlikten kırıldığını kaydetti. Sosyal medya hesabından başvuru listelerini yayınlayan Tanal, şu ifadeleri kullandı:


‘KÜLAHIMA ANLATIN’

“Neymiş, ekonomimiz yüzde 21.7 büyümüş!

Külahıma anlatın!

Büyüyen torpilli yandaşlar, rantiyeciler, garantici müteahhitlerdir.
Vatandaş ise fakirliğin dibini görüyor, işsizlikten kırılıyor.

İşte bakın Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Şanlıurfa’daki taşra teşkilatına 6 temizlikçi alınacak.
Başvuran sayısı ise yaklaşık 10 bin (9972).

4 kişi de alımda öncelikli olduğu için elde kaldı: 2.
Yani Şanlıurfa’da 2 kişilik temizlikçi kadrosu için 10 bin kişi başvurdu.
Bu mu büyüme?”

‘SADECE ERKEKLER BAŞVURDU, YA KADINLAR DA BAŞVURSAYDI?’

Bazı adayların da başvuru yapmaktan vazgeçtiğini öğrendik. Neden başvurmadıklarının gerekçesini sorduğumuzda ise hepinizin tahmin ettiği cevabı aldık. Zaten 6 kişilik kontenjanda cinsiyet “Erkek” olarak belirtilmiş. Yani kadınlar başvuramadı. Cinsiyet ayrımı olmasaydı, başvuru sayısını o zaman düşünün ne kadar olurdu?”

Son güncelleme: 14:02 02.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı