• Turkhane Logo

Piyasaların merakla beklediği konuşma protestolarla kesildi İşte Powell'dan önemli açıklamalar

Fed Başkanı Jerome Powell

10:25 20 Ekim 2023 Cuma
Piyasaların merakla beklediği konuşma protestolarla kesildi İşte Powell'dan önemli açıklamalar
Fed Başkanı Jerome Powell

Piyasaların merakla beklediği açıklamayı Fed Başkanı Jerome Powell yaptı. Powell, enflasyonun son zamanlarda gerilediğine dair işaretler verdiğini ancak Fedin enflasyonu yüzde 2ye getirene kadar kararlı duruş sergileyeceğini söyledi.

New York Ekonomi Kulübünde konuşan Powell, faiz artışı sinyali vermezken enflasyonu yönetilebilir seviyeye indirme gayreti içinde olduğunu belirtti.
Powell Enflasyon hala çok yüksek ve birkaç aylık iyi veriler, enflasyonun hedefimize doğru sürdürülebilir bir şekilde düştüğüne dair güven oluşturmak için gerekenlerin sadece başlangıcı. Bu düşük değerlerin ne kadar süreceğini ya da önümüzdeki çeyreklerde enflasyonun nereye yerleşeceğini henüz bilemiyoruz ifadelerini kullandı.
Fed Başkanı Powell Yolun inişli çıkışlı olması ve biraz zaman alması muhtemel olsa da, meslektaşlarım ve ben enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2ye düşürme kararlılığımızda birleşiyoruz. Son aylarda gelen veriler, ikili görev hedeflerimiz olan azami istihdam ve istikrarlı fiyatlara yönelik ilerlemenin devam ettiğini göstermektedir değerlendirmesinde bulundu.
PROTESTOCULAR KONUŞMASINI KESTİ
Powellın konuşması kısa süreliğine protestocuların açtığı pankart nedeniyle kesilirken pankartta Fed yanıyor cümlesi Para, vadeli işlemler ve gezegen kelimeleriyle çevrili alanın içinde kaldı. Protestocular alandan uzaklaştırıldıktan sonra Powell, Fedin yüzde 2lik enflasyon hedefine ulaşması için işgücü piyasasının ve ekonomik büyümenin yavaşlayabileceğini öne sürdü.

Son güncelleme: 10:25 20.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı