• Turkhane Logo

'ÖTV vurgunu': Ucuza aldılar, milyon liralara satıyorlar

Torba yasa ile yurda usulsüz şekilde düşük ÖTV ödenerek sokulan araçlara ilişkin düzenleme sonrası vurgun gibi satışlar gerçekleşiyor.

15:39 23 Ağustos 2019 Cuma
'ÖTV vurgunu': Ucuza aldılar, milyon liralara satıyorlar
Torba yasa ile yurda usulsüz şekilde düşük ÖTV ödenerek sokulan araçlara ilişkin düzenleme sonrası vurgun gibi satışlar gerçekleşiyor.





Hürriyette yer alan habere göre, düzenlemeden faydalananlar, çok ucuza aldıkları arabaları yüksek fiyatlardan satışa sunmaya başladı.


Yurt dışından eksik Özel Tüketim Vergisi ödenerek yurda sokulan araçları satın alanlar için yapılan düzenleme ile birlikte kolaylık sağlanmaya başladı.

Yurda giriş yaparken eksik ÖTV ödenmiş, el konulmuş ve yediemine çekilmiş araçlar için Özel Tüketim Vergisi’nin yüzde 25’ine tekabül eden kısmının 31/12/2019 tarihine kadar ilgili tahsil dairesine ödenmesi gerekiyor.

Henüz hakkında soruşturma açılmamış olan araç sahipleri, araçlarını yasal hale getirmek için kendilerinin başvuru yapması halinde ise ÖTV’nin sadece yüzde 15’ini 31/12/2019 tarihine kadar ödeyerek araçlarını sorunsuz olarak kullanmayı hak edecekler.

Türkiye’de nadir bulunan lüks otomobiller, ÖTV’leri ödenerek satışa sunulmuş durumda. Bentley, Mercedes, Range Rover, Porsche, Ferari, Maserati gibi markaların modellerin, lüks galerilerde yeni sahiplerini beklemeye başladığı belirtiliyor.

ÖTV barışından faydalanan kişiler ya da galericiler çok ucuza aldıkları arabaları ÖTV’lerinin yüzde 25 ya da yüzde 15’ini ödeyerek araçları yasal hale getirip rayiç bedelleri üzerinden satmaya başladı. ÖTV barışından yararlanarak satışa sunulan araçların fiyatları 2 milyon lirayı aşıyor.

Haberde aktarılana göre, 2013 model Bentley Continental GT Cabrio otomobil 2.1 milyon liraya vitrine konmuş durumda.

2012 model Bentley marka aracın tam ÖTV ödenerek ilana çıkılan fiyatı 1 milyon 180 bin 000 lira seviyesinde.

2017 model Range Rover ise 1.1 milyon liradan satışa sunulmuş.

Spor arabalardan da 2011 model Ferrari 1.1 milyon liraya, Porsche marka 2013 model araba da 1 milyon liraya yeni sahibini arıyor.

Son güncelleme: 15:39 23.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı