• Turkhane Logo

Orta Vadeli Plan'dan talan çıktı

Devletin elinde kalan son şeyler de gidiyor.

10:52 29 Eylül 2017 Cuma
Orta Vadeli Plan'dan talan çıktı
Devletin elinde kalan son şeyler de gidiyor.

Memura 2018 başında yüzde 4, kamu işçisine yüzde 3.5 ücret zammı verilecek. Buna karşın MTV’deki artış yüzde 40. Sendikaların hesabına göre vergi artışlarının aileye faturası 1400 lira olacak. Önümüzdeki dönemde kamu idari yapısı da sil baştan değişecek.

Yeni OVP (Orta vadeli plan) dün yayımlandı. Kamudan çok sayıda ihracın ardından ortaya çıkan personel açığını kapatmak için yeni bir yol bulundu. Bunun için emekliler yeniden devlette istihdam edilecek. OVP’de, kamudan ve özel sektörden emekli veya görevden ayrılmış liyakat sahibi üst düzey veya uzman personeli devletin çeşitli program, proje ve misyonlarında gönüllü veya ücretli çalıştırabilecek esnek bir istihdam mekanizması oluşturulacağı ifade edildi. Hükümet sadece zorunlu hallerde başvurulması gerekirken, şimdiye kadar hemen hemen her alanda “acele kamulaştırma” kararları almıştı. OVP’de bundan böyle çok zorunlu haller dışında acele kamulaştırma yapılmayacağı ifade edildi.

Meclis’e sunulan “torba tasarıda” yer alan düzenlemelerden bazıları da şöyle:

LOJMANLAR SATILIYOR OTURANLARA TAHLİYE

* Asgari ücretin vergi kesintisiyle 1404 liranın altında düşmesi engellenecek. Ancak bu zaten açıklanmıştı.

* Şehir merkezlerindeki 10 yaşından büyük kamu lojmanları satılacak.

* Hazine’ye ait olan, belediye mücavir alan sınırlar içindeki tarımsal amaçlı kullanılan arazileri kullanıcılara satacak. Taşınmazlar piyasa fiyatından satılacak.

* Maliye Bakanlığı’ndan irtifak hakkı ile yer kiralayanlar, bu yerleri almak istediklerinde en fazla 2 yıl vade ile alabilirken bu süre 5 yıla uzatılacak.

KAÇAK BİNALARA ÖRTÜLÜ AF GELDİ

* Hazine arazileri üzerine kaçak yapılan binaların sahiplerine bu taşınmazlar doğrudan belediyeler üzerinden satılıyor. Mevcut düzenlemede bu yapıların 19.7.2003 tarihinden önce yapılmış olması gerekiyordu. Tasarı ile süre uzatılacak. Bu tarih 31.12.2009’a çekilecek.

Son güncelleme: 10:52 29.09.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı