• Turkhane Logo

O karar 66 milyar sterlin kaybettirdi

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma (Brexit) kararının faturası resmi çıkış henüz gerçekleşmemesine rağmen 66 milyar sterlini (490 milyar TL) buldu.

14:15 04 Nisan 2019 Perşembe
O karar 66 milyar sterlin kaybettirdi
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma (Brexit) kararının faturası resmi çıkış henüz gerçekleşmemesine rağmen 66 milyar sterlini (490 milyar TL) buldu.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poorsa (S&P) göre Britanyada (İngiltere) iktisadi faaliyet, Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma (Brexit) referandumunun yapıldığı 2016 yılı haziran ayından bu yana her çeyrekte olması gerekenin 6,6 milyar sterlin gerisinde kaldı. 
Aradan geçen sürede İngilterenin kaybettiği toplam gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) tutarı 66 milyar sterline tekabül ediyor. 
İNGİLTERE ŞU ANDAKİNE KIYASLA YÜZDE 3 DAHA BÜYÜK OLURDU
S&Pnin kıdemli ekonomisti Boris Glass tarafından hazırlanan raporda, Dünyanın beşinci büyük ekonomisi olan Britanyada GSYH, Brexit kararı olmasaydı 2018 sonunda ortaya çıkana göre yüzde 3 daha büyük olurdu. ifadeleri yer aldı.
Glassa göre Britanya, Brexit kararı olmasaydı referandumdan bu yana geçen 10 çeyrekte çeyrek başına ortalama yüzde 0,43 değil, yüzde 0,7 büyüyecekti.
İngilizler her ne kadar 2016 yılı haziran ayında referandumda Brexite yüzde 52 ile evet dese de ülkede ekonomi daralmanın başlaması üzerine yeniden oylama talep ediyor. Başkent Londrada Başbakan May ve diğer siyasilere karşı Geleceğimiz üzerinde dans etmeyin pankartları ile protesto gösterileri düzenleniyor.  
29 MARTTA ABDEN AYRILACAKTI, OLMADI
İngiltere ile AB liderleri arasında varılan anlaşmaya göre 29 Martta ABden resmen çıkmış olacaktı. Ancak İngiltere Başbakanı Theresa Mayin imzaladığı anlaşma İrlanda Cumhuriyeti ile İngiltereye bağlı Kuzey İrlanda arasındaki sınıra takıldı. 
İngiliz Parlamentosu sınırın kapatılması gerektiğini belirterek Mayin getirdiği anlaşmayı onaylamadı. 
May, Brükselden haziran ayının sonuna kadar ilave süre aldı. 

Son güncelleme: 14:15 04.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı