• Turkhane Logo

Nutella'nın üreticisi Ferrero: Tehdit mektupları alıyoruz

İtalyan ve Danimarkalı köklü gıda şirketleri, bir süredir kimliği belirlenemeyen kişilerden tehdit mektupları aldığı açıkladı.

20:12 24 Nisan 2019 Çarşamba
Nutella'nın üreticisi Ferrero: Tehdit mektupları alıyoruz
İtalyan ve Danimarkalı köklü gıda şirketleri, bir süredir kimliği belirlenemeyen kişilerden tehdit mektupları aldığı açıkladı.

Aralarında Nutellanın üreticisi Ferreronun da bulunduğu İtalyan ve Danimarkalı köklü gıda şirketlerinin, bir süredir kimliği belirlenemeyen kişilerden tehdit mektupları aldığı açıklandı. Bu kişilerin firmalardan para istediği, eğer göndermezlerse ürünlerine zehirli madde katacaklarını söyledikleri belirtildi.

Sputnik Türkiyenin aktardığı, Danimarka ve İtalyan medyasında yer alan haberlere göre, gelen mektuplarda şirketlerden 30 bin euro isteniyor ve firmalar gıdalarına zehir katılmasıyla tehdit ediliyor. Danimarka polisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada mektupların Belçikadan gönderildiğini açıkladı. Danimarkada yer alan ve Avrupanın en büyük et üreticilerinden olan Danish Crown, tehdit mektubu aldıklarını teyit ederken, müşterilerin risk altında olmadığını açıkladı. 

Danish Crownun ardından İtalyadaki ünlü kahve firması Lavazza, Caffe Vergnano ve Nutellanın üreticisi Ferrero da benzer mektuplar aldıklarını duyurdu. 


Danimarka haber kanalı DRnin haberine göre, mektuplar Belçika, Almanya, Avusturya ve İngilteredeki firmalara da gönderildi. İsveç haber kanalı SVT ise ülkedeki dondurulmuş gıda üreticisi Findusun benzer tehditler aldığını belirtti.  

Ünlü kahveciler Lavazza ve Caffe Vergnanonun Türkiyede de mağazaları bulunuyor. Nutella da Türkiyede sık tüketilen gıdalar arasında bulunuyor. 

Yetkililer, mektupların birbirleriyle bağlantılı olduğunun kesinleştiğini açıkladı. Konuyla ilgili soruşturmalar devam ediyor. 

Son güncelleme: 20:12 24.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı