• Turkhane Logo

Nuhoğlu ve Emay konkordato ilan etti, konutlar elde kaldı

Ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden biri konut sektörü. Çok sayıda inşaat firması ve müteahhit ya konkordato ya da iflas ilan etti.

09:56 19 Aralık 2018 Çarşamba
Nuhoğlu ve Emay konkordato ilan etti, konutlar elde kaldı
Ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden biri konut sektörü. Çok sayıda inşaat firması ve müteahhit ya konkordato ya da iflas ilan etti.

O firmalardan ikisi de Nuhoğlu ve Emay. Kısa bir süre konkordato ilan eden iki inşaat şirketinin, kentsel dönüşüm kapsamında Kadıköy Fikirtepede inşa ettikleri konutlarda satışlar durma noktasına geldi.

Gazeteduvardan Hacı Bişkinin haberine göre, bu durumda kentsel dönüşümden kaynaklı çok sayıda kişi de mağdur edildi. 

Kentsel dönüşüm için evlerini boşaltan ve inşaata veren aileler ise, şirketlerin konkordato ilan etmesi nedeniyle kiralarını alamadı. Öfkeli bir kitle, Keleşoğlu İnşaatın ofisinin camlarını kırarken, karşılarında bir muhatap olmamasından şikayetçi.


Fikirtepe Derneği Sabır Karakoçoğlu, konut satışının durma noktasına geldiğini, avukat Hürriyet Azak ise, mülkiyeti olanların İmar Yasası’ndan yararlanması gerektiğini söyleyerek sorunu, “Daireler satılmadığı için çalışmalar durdu. Ayrıca maliyetler yükseldi” diyerek anlattı.

Habere göre, Karakoçoğlu, mayıs ayından bu yana inşaatlarda satışların yapılamadığını belirtti ve muhatap bulamamaya başladıklarını kaydetti. 

“Kriz daha önce Fikirtepe’yi vurmuştu ama kendisini bu kadar belli etmiyordu” diyen Karakoçoğlu, bunun basına yansımaması ile ilgili de şunları söyledi:

Çünkü basın inşaat meselesinde çok hassas davranıyordu. Tahminime göre Fikirtepe artık 10 sene kadar kendine gelemez. Şu an bankalar müteahhitlere kredi vermiyor. Verdikleri kredileri de çekiyorlar. Şimdi haciz zinciri olacak. Pana Yapı’da olduğu gibi… Eskiden Fikirtepe’de hafriyat kamyonları vızır vızır dolaşırdı. Ama artık kamyonlar sokaklarda bile dolaşmıyor. Yurtdışından İstanbul’a gelen akrabalarım bile bana, ‘Eskiden neredeyse her sokakta kamyonlar vardı. Artık görünmüyorlar’ dedi. Çok büyük belirsizlikler var. İnsanların açtığı davalar da devam ediyor. Birçok müteahhit ‘yapamayacağım’ diye birçok adadan çekildi. İnsanların kiraları ödenmiyor.

Fikirtepe’de mağdur edilen insanların avukatlığını yapan Hürriyet Azak, “Örneğin bir hak sahibi sadece emekli maaşıyla geçimini sağlıyor. Keleşoğlu İnşaat bu adamın kirasını ödemediği için emeklilik maaşından kira ödemesini yapıyor. Kaç tane müteahhitle görüştüysek çeşitli insanları kandırma peşinde olduklarını görüyoruz. Çoğu konkordato ilan ediyor. Daireler satılmadığı için çalışmalar durdu. Ayrıca maliyetler yükseldi. Fikirtepe’de de böylece daire falan satılmıyor. İnşaatı bitmiş dairelerin de iskanı, tapusu yok. Şu aşamada o dairelerin gecekondudan bir farkı yok.”

Son güncelleme: 09:56 19.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı