• Turkhane Logo

Nebati o laftan neden hiç gocunmadı?

Gazeteci Elif Çakır, eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin halefi Mehmet Şimşek'in

09:52 06 Haziran 2023 Salı
Nebati o laftan neden hiç gocunmadı?
Gazeteci Elif Çakır, eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin halefi Mehmet Şimşek'in

Karar yazarı Elif Çakır, Hazine ve Maliye Bakanlığında gerçekleşen devir teslim töreninde Mehmet Şimşekin selefi Nureddin Nebatinin yanında sarf ettiği Türkiye’nin rasyonel düzene dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır ifadesine değindi.

Duyduğumda direk Nurettin Nebatiye dikkat kesildim, yüzünde bir ekşime, asılma, mutsuzluk emaresi var mı diye… Zerresi yoktu, Nurettin Nebatinin keyfi gayet yerinde görünüyordu diyen Çakır, şöyle devam etti:

Dışarıdan Şimşekin devir teslim töreninde yaptığı konuşmayı dinleyen biri; son beş yıldır CHPnin iktidarda olduğunu, AK Parti’nin 14 Mayısta iktidarı büyük bir enkazla devraldığını, CHP iktidarının bakanı Nurettin Nebati’nin irrasyonel ekonomi politikalarıyla ülkeyi mahvettiğini, görevi teslim alan AK Partili Şimşekin rasyonel politikalar uygulayacağını ilan ettiğini düşünebilir.

Ama öyle değil halef de AK Partili selefi de AK Partili… Yıllarca birlikte siyaset yapmış iki isim arasında gerçekleşti devir teslim töreni. Erdoğanın yeni bakanı Şimşek geldi görevi devraldığı arkadaşının dönemini hem de selefinin yanındayken irrasyonel ilan ediyor ama bakanlığı dönemindeki politikaları gerçekçi bulunmayan bakan hiç gocunmadı, hiç alınganlık göstermedi.

İlginç dediğim buydu. Bilmiyorum, gerçekten bir hayli tuhaftı. Ama sanırım Nebati sözün muhatabının Erdoğan olduğunu düşündüğü için alınganlık göstermedi! Ben Nebati’nin büyük bir mutlulukla ve içtenlikle oh be çekmesini ise yadırgamadım, iş insanı olmasına bağladım. Rasyonel politikalara dönmek bir iş insanı olarak onu da mutlu eder değil mi?

Son güncelleme: 09:52 06.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı