• Turkhane Logo

Müteahhidin 'ağıdı:' Devlet ödemiyor, işçim evine ekmek götüremiyor

Karar Gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, bugünkü köşesinde bir müteahhidin kendisine yolladığı mektubu paylaştı.

16:49 31 Aralık 2018 Pazartesi
Müteahhidin 'ağıdı:' Devlet ödemiyor, işçim evine ekmek götüremiyor
Karar Gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, bugünkü köşesinde bir müteahhidin kendisine yolladığı mektubu paylaştı.





Müteahhit mektubunda, devletten yüzde 40 eksiltme ile ihale aldığını ancak devletin ödemeleri yapmadığını, beş aydır ödenmeyen para nedeniyle işçilere maaş verilemediğini, işi yapmama halinde ise ceza ödediklerini belirtti. 


Devletin ödeme yapacağı tarihle ilgili bilgi de vermediğini ifade eden müteahhit, şu şikayetlerde bulundu:

Bizim bölgede insanlar 5 ay çalışabiliyor. Kışın onunla geçiniyor. İşçi alacaklarını 4 aydır ödeyemiyorum. İnsanlar bizimle birlikte mağdur oluyor. Ödemelerden dolayı zaten işten çıkarmışız, birde alacaklarını ödeyemiyorum. Adam beni arıyor; “Evime ekmek götürecek param yok”.

Ne yapacağımızı şaşırdık, bu vebal ‘den nasıl kurtulacağız bilmiyorum.

Devlet sözleşmeye göre davranmıyor. Yaptığımız işin faturasını kestirmiyor, “Para gelince fatura kesersiniz” diyor.

Para da gelmiyor.

Kahveci, mektubu feryat mesajı olarak nitelendirdi ve bir arkadaşının yine, Oyumuzu AK Partiye verdik ama daha yaptığımız işlerin parasını bile alamıyoruz. Ne olacak bu durum İbrahim bey diye sorduğunu belirtti. 

O soruya, Daha durun, yeni başlıyor olduğunu aktaran Kahveci, yazısını şu satırlarla sürdürdü:

Şimdi de söylüyorum: Daha yeni başlıyor. Daha en sert rüzgar gelmedi....

Neden mi? İsterseniz 24 Haziran seçimlerinden önce bir yazımdan kısa bir aktarmada bulunayım.

Ekonomik Kriz Seçim Kazandırır mı? başlıklı 24 Mayıs 2018 tarihli yazı: “Olmaz demeyin. İnanın oluyor. Ülke resmen batmış. Bazı mallarda kuyruk bile yok; çünkü kuyruğa girecek ürün yok. Ama geçen hafta yapılan seçimi yine eski bir kamyon şoförü olan Maduro kazandı.

Bir kere şunu artık herkes biliyor. Seçimlerden sonra kurumların önemi azalacak. Artık Ülkemiz Başkanının fikri etrafında politikalar oluşturulacak. Sn Cumhurbaşkanımız seçimlerden sonrası için 1-Yerli ve milli bir paradan bahsetti. 2-Bu paranın değerinin altınla ilişkili olacağını açıkladı.3-Yeni para sonrası ne faiz ne de dolar derdimizin olmayacağını söyledi.”

O günlerde sosyal medyada “Aç kalırız ama yedirmeyiz” tarzında sayısız açıklama vardı. Zaten o günlerde MHP Genel Sekreterinin “Aç kalsak da ekonomik tetikçilere teslim olmayız” açıklaması olmuştu.

Nitekim de öyle oldu.

Türk Milleti aç kalma pahasına, 4 milyona yaklaşan işsizlik pahasına iktidarı ittifak gücü ile beraber ekonomik tetikçilere yedirmedi. Dimdik arkasında durdu.

Gerçi şimdi kendisi de artık yemiyor. Gıda-giyim ve sağlık dışında harcamalar yüzde 20-25 düştü. Artık zaruri tüketimle yetinen bir toplum olduk.

Ama yedirmedik...

Yedirmeyeceğiz de.

Son güncelleme: 16:49 31.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı