• Turkhane Logo

Milyonerler Türkiye'yi terk ediyor

Nüfusa oranla en çok milyoner göçü veren ülke: Türkiye

10:46 30 Ocak 2018 Salı
Milyonerler Türkiye'yi terk ediyor
Nüfusa oranla en çok milyoner göçü veren ülke: Türkiye

Geçen yıl 6 bin milyonerin ülkesini terk ettiği Türkiye en fazla milyoner göçü veren 3. ülke oldu. Türkiye nüfusa oranla en fazla milyonerin ülkesini terk ettiği ülke oldu.
Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in yazısına göre;

Güney Afrika merkezli New World Wealthin yayınladığı “Milyoner Göçü 2018” raporuna göre geçtiğimiz yıl 95 bin milyoner yaşadığı ülkeleri terk etti. 2017 raporunda bu rakam 82 bindi. 2016da ise 64 bin. Yani 2 yılda 31 bin milyoner valizlerini doldurup banka hesaplarını değiştirerek başka ülkelerde yaşamaya başladı.

Ülkesini terk edenlerin büyük kısmı gelişmekte olan bölgelerden… Listenin ilk sırasında Çin var. 2017de ülkesini terk eden Çinli milyonerlerin sayısı 10 bin. 2nci sırada yer alan Hindistanda bu sayı 7 bin. Türkiye geçen yıl olduğu gibi üst sıralarda, 6 bin ile 3üncü. Brexiti yaşayan İngiltere 5 bin ile dördüncü. 5inci 5 bin ile terör ile vergilerden en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Fransa var. Petrol fiyatlarından etkilenen Rusya 3 bin, Brezilya 2 bin, Endonezya 2 bin ile listenin üst sırlarında yer alıyorlar. Tutuklamalar ve görevden almalarla çalkalanan Suudi Arabistanı terk eden milyonerlerin sayısı bin. Nijeryada aynı sayıda milyoner göçmeni vermiş.

NÜFUSA GÖRE DÜNYA LİDERİYİZ

Gelelim raporun bizi ilgilendiren kısmına. Nüfusa ve milyoner sayısına göre en fazla göçü veren Türkiye. 2015te 1.000 olan bu sayı 2016da hızla arttı ve 6 bine yükseldi. Geçen yıl da 6 bin olunca Türkiye dikkatleri üzerine çeken ilk ülke oldu. Geçen yıl açıklanan rapora göre Türkiye 5inci ülkeyken bu yıl açıklanan raporda 3üncü ülke konumuna yükseldi. İki yılda 12 bin Türk dolar milyoneri ülkesini terk etti.

KİMLER HANGİ ÜLKELERİ TERCİH EDİYOR?

*Çinliler: ABD, Kanada ve Avustralya.
*Hintliler: ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Avustralya, Kanada.
*Türkler: Avrupa Birliği ülkeleri ve Birleşik Arap Emirlikleri.
*İngilizler: Avustralya ve ABD
*Fransızlar: Kanada, İsviçre ve ABD
*Ruslar: ABD, Güney Kıbrıs, Birleşik Krallık, Portekiz ve Karayipler.
*Brezilyalılar: Portekiz, ABD ve İspanya
*Endonezyalılar: Singapur.
*Suudiler: Birleşik Krallık ve Birleşik Arap Emirlikleri.
*Nijerya: Birleşik Krallık, Fransa, İsviçre, Güney Afrika ve Birleşik Arap Emirlikleri.

Son güncelleme: 10:46 30.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı