• Turkhane Logo

Microsoft, Apple'ı geçerek dünyanın en değerli şirketi oldu

Microsoft uzun bir aradan sonra Apple'ı geçerek dünyanın en değerli şirketi oldu.

10:00 12 Ocak 2024 Cuma
Microsoft, Apple'ı geçerek dünyanın en değerli şirketi oldu
Microsoft uzun bir aradan sonra Apple'ı geçerek dünyanın en değerli şirketi oldu.

Talep düşüklüğü beklentileri nedeniyle Apple hisseleri 2024e son yılların en kötü başlangıcını yaptı. Bu da Microsoftun gerisine düşmesinde en büyük etken oldu.

Yapay zeka alanında yaptığı girişimler nedeniyle yatırımcıların ilgisini çeken Microsoftun hisseleri yeni yılda yüzde 1,5 artarak 2,888 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı.

Apple ise yüzde 0,3lük değer kaybıyla 2,887 trilyon dolarlık piyasa değerine geriledi.

Apple böylece piyasa değeri bakımından 2021den bu yana ilk kez Microsoftun altına düşmüş oldu.

Son kapanışlara bakıldığında Kaliforniya merkezli Appleın hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 3,3 oranında düşerken, Microsoftta yüzde 1,8lik artış görüldü.

Appleın en büyük gelir kaynağı olan iPhone satışlarının özellikle Çinde zayıf kalacağına dair endişeler, hisse performansını olumsuz etkiliyor.

Yatırım aracı kuruluşu Redburn Atlantic, müşterilerine gönderdiği bilgi notunda Çin önümüzdeki yıllarda şirket performansını olumsuz etkileyebilir diyerek, yeniden canlanan Huawei rekabeti ve Apple üzerindeki baskıyı artıran Çin-ABD gerilimlerine işaret etti.

Piyasa değeri 14 Aralıkta 3 milyar 81 trilyon dolarla zirve yapan Appleın hisseleri, geçen yılı yüzde 48 kazançla kapattı.

ChatGPT yapımcısı OpenAI yatırımı sayesinde 2023te agresif bir şekilde yapay zeka destekli araçları piyasaya süren Microsoft hisseleri ise geçen yıl yüzde 57 değer kazandı.

Son güncelleme: 10:00 12.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı