• Turkhane Logo

"Merkez Bankası elbette bağımsızdır"

Bütçe görüşmeleri sırasında, geleceğe dair yol haritasıyla ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, MB başta olmak üzere denetleyici kurumların bağımsızlığını vurguladı.

10:53 18 Kasım 2020 Çarşamba
Bütçe görüşmeleri sırasında, geleceğe dair yol haritasıyla ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, MB başta olmak üzere denetleyici kurumların bağımsızlığını vurguladı.


Sosyal medya hesabından istifasını açıklayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan Lütfü Elvan, piyasaya olumlu mesajlar vermeye devam ediyor.

TBMM’deki bütçe görüşmelerinde konuşan Elvan, Merkez Bankası (MB) başta olmak üzere ekonomiyle ilgili denetleyici kurumların bağımsızlığına vurgu yaptı.


Makro ekonomik istikrar, finansal istikrar ve fiyat istikrarına önem verdiklerini söyleyen Elvan “Yol haritamızın genel çerçevesini bunlar oluşturuyor” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı ile sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasıyla bir araya gelineceğinin sinyalini veren Elvan, “Gerekli düzenlemeleri yapacağız” dedi.

KAPIMIZ 24 SAAT AÇIK OLACAK

Lütfi Elvan konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bizim de makul gördüğümüz, haklı gördüğümüz hangi konu varsa, reform niteliğinde olan her konuda gerekli adımları atacağız. İstişareye sonuna kadar açık olacağız. Hiçbir vatandaşımızın kafasında en ufak bir kaygı olmasın. Kapılarımız 24 saat açık olacak. Türkiye, yatırımcılar açısından bir cazibe merkezi olsun istiyoruz. Bu noktada atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız” ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI KANUNU

Kurumların bağımsızlığıyla ilgili Elvan şunları kaydetti: “Merkez Bankası Kanun’u açık, elbette bağımsızdır. Bu konuda daha fazla söyleyecek bir şeyim yok.(Düzenleyici ve denetleyici kurumların bağımsızlığı) Başkanlarımıza ‘kanun ne diyorsa, neyi emrediyorsa onu yapacaksınız’ dedim.”

Son güncelleme: 10:53 18.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı