• Turkhane Logo

Mehmet Şimşeki Merkez Bankası'na başka bir ismi önermiş

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Hafize Gaye Erkan'ın görevden ayrılması sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na ilk olarak Cevdet Akçay'ı önerdiği ileri sürüldü.

10:37 05 Şubat 2024 Pazartesi
Mehmet Şimşeki Merkez Bankası'na başka bir ismi önermiş
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Hafize Gaye Erkan'ın görevden ayrılması sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na ilk olarak Cevdet Akçay'ı önerdiği ileri sürüldü.

Siyaset ve ekonomi gündemi Hafize Gaye Erkan’ın ‘affını istemesini’ ve yaşananların perde arkasını konuşmaya devam ediyor.

Son olarak 10 Haber yazarı Barış Soydan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında (TCMB) yaşanan başkan değişiminin perde arkasıyla ilgili olarak kulislerde konuşulanları okurlarıyla paylaştı.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçayı önerdiğinin, ancak Fatih Karahan ismi önce çıkınca mecburen sahiplendiğinin konuşulduğunu dile getiren Soydan, şöyle devam etti:

CEVDET AKÇAY AKPYE YAKIN BİR İSİM DEĞİL

Prof. Dr. Cevdet Akçayın Fatih Karahana göre çok daha kıdemli bir ekonomist olduğu ortada. Fatih Karahanın uzmanlık alanı işgücü piyasaları; yayınladığı akademik makaleler bununla ilgili. Cevdet Akçayın uzmanlık alanı ise doğrudan para politikası.

Akçay atanmış olsa bugün borsa haftaya hiç kuşkusuz coşkulu bir başlangıç yapardı. Ama olmadı, çünkü Akçay AKPye yakın bir isim değil, geçmişte uzun yıllar Koç Grubu kuruluşlarında görev yaptı (Yapı Kredide baş ekonomistlik, Koç Üniversitesinde öğretim üyeliği).

GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMAK LAZIM

Fatih Karahan ise eski AKP milletvekili, kısa süre öncesine kadar da Washington Büyükelçisi olan Murat Mercanın yeğeni ve Enerji Bakanı Alparslan Bayraktarın akrabası. Yani aileden. Merkez Bankası başkanlığına Akçayın değil onun tercih edilmesinin sebebinin bu olduğunu görmemek için kör olmak lazım.

NE OLMUŞTU?

Gaye Erkanın yüksek kiralar nedeniyle İstanbulda ev bulamadığını anlattığı, Apartman görevlimiz olan Sadık Abiye de çoğu zaman fiyatları soruyorum. Onu sorguya çekiyorum. Ben indi diyorum. O inmedi diyor. Sürekli Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak diyor gibi ifadelere yer verdiği söyleşisinin ardından iktidar kanadında rahatsızlığın arttığı, babası Erol Erkanın gayri resmi yönetici gibi davrandığı ve Büşra Bozkurt adlı bir çalışanı işten çıkardığı iddiasının ardından ise iplerin kopma noktasına geldiği konuşuluyordu.

Nitekim Erkan, geçen günlerde görevden affını istedi. Yerine, Fatih Karahan atandı.

Son güncelleme: 10:37 05.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı