• Turkhane Logo

Mehmet Kutman da tüm gayrimenkullerini satıyor

Global Yatırım, başta Ardus Gayrimenkul'ün hisseleri olmak üzere tüm gayrimenkul yatırımlarını satıyor

15:32 15 Mart 2018 Perşembe
Mehmet Kutman da tüm gayrimenkullerini satıyor
Global Yatırım, başta Ardus Gayrimenkul'ün hisseleri olmak üzere tüm gayrimenkul yatırımlarını satıyor

Global Yatırım Holding, yüzde 100 bağlı ortaklığı Ardus Gayrimenkul başta olmak üzere tüm gayrimenkul yatırımlarını Tukaşın da sahibi olan zeytinci Okullu Gıdanın sahipleri Cem Okullu ve Cengiz Okulluya satıyor.

Satış, ön şartlar ve Rekabet Kurumu iznini takiben gerçekleşecek.

Satış sözleşmesinde Holdinge ait Hüdavendigar Hanı ve Bilecikteki tarla hariç tutulurken hisse devir işleminin 30 Nisan 2018 tarihe kadar tamamlanması planlandığı belirtildi. 


SATIŞ DEĞERİ 280 MİLYON

Sözleşmeye konu şirketlere ait toplam değer 298,03 milyon lira olarak belirlendi ve ilk satın alma bedeli 79 milyon lira ve 23 milyon dolar olarak kararlaştırıldı. Bedel, Kapanış Gününde şirketinnet borç durumu ve döviz kuruna göre fiyat ayarlamasına tabi tutularak ayrıca kesinleştirilecek. Söz konusu tutarın 10,3 milyon doları ve kapanış düzeltmeleri tutarındaki kısmı, hisse devrinin tamamlandığı gün peşin olarak ödenecek.

Bakiye tutar ise Kapanış Günü döviz kuru üzerinden dolara dönüştürülmek suretiyle vadeli olarak tahsil edilecek ve bakiye tutar için teminat alınacak.

Global Yatırım Holdingin konuya ilişkin açıklamasında, Söz konusu işlem ile 44,3 milyon dolar tutarında bir nakdin şirketimize girecek olmasının yanında, grubumuzun 38,1 milyon dolar tutarında da borcunun azalması sağlanacaktır. Ardusun ve Ardus Grup Şirketlerinin banka kredi borcu ve finansal kiralama borçları da alıcılara devredilecek olup bu krediler için şirketimiz tarafından verilmiş olan tüm kefaletler Kapanış Günü kaldırılacaktır. denildi.

2017 yılı içinde Ardus Gayrimenkulün 174,74 milyon TL olan ödenmiş sermayesi 260 milyon TLye çıkarılmıştı. Şirket, 30 Aralık 2016 tarihi itibarıyla Grup gayrimenkul yatırımlarını bir çatı şirket altında toplama projesi kapsamında kısmi bölünme ile yolu ile kurulmuştu.

Global Yatırım Holdingin 379,7 milyon TL tutarında yatırım amaçlı gayrimenkulleri bulunuyor. Yatırım amaçlı gayrimenkuller, Denizli’de ve Van’da faaliyet gösteren AVMlerden ve Denizli’deki okul ve arazilerden oluşuyor.

BHT FERİT ŞAHENK, İSTİNYE PARK VE VOLKSWAGEN ARENA’YI SATIYOR

Son güncelleme: 15:32 15.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı