• Turkhane Logo

Market zincirleri de 'kilo sınırlı' tanzim satışlarına başladı

Yüksek enflasyona karşı market ve pazarlara savaş açan hükümet, çareyi tanzim satış noktalarında buldu.

11:19 13 Şubat 2019 Çarşamba
Market zincirleri de 'kilo sınırlı' tanzim satışlarına başladı
Yüksek enflasyona karşı market ve pazarlara savaş açan hükümet, çareyi tanzim satış noktalarında buldu.

Sosyal medyada kuyruk görüntüleri ile gündem olan tanzim satışlarının ardından Migros, Carrefour, Bim, Şok ve A101 gibi zincir marketlerde de tanzim fiyatlarından domates, biber, patlıcan, salatalık, soğan ve patates satışına başlandığı belirtiliyor.

Hürriyetten Burak Coşanın haberine göre, marketlerdeki satışlarda da tıpkı tanzimlerde olduğu gibi alım yapan vatandaşlara üç kilogramlık sınırının getirildiği aktarılıyor. Marketlerde uygun fiyatlı satışların yanında farklı fiyatlardan da söz konusu ürünlerin satışına devam edildiği de ekleniyor.

Yüksek fiyatlı ürünlerde ise vatandaşa herhangi bir alım kısıtlaması söz konusu değil. Uygun fiyatlı sebzelerin satışı ile ilgili market temsilcileri, söz konusu ürünleri kendilerinin temin ettiğini ifade ederken tanzimlere ürün tedarik eden Tarım Kredi Kooperatifinden aynı ürünleri almak için görüşmelerin yapıldığı ileri sürülüyor.


Şu an için uygun fiyatlı sebze satışının ne kadar süreceği ile ilgili bir bilgi veremeyeceklerinin altını çizen market temsilcileri, “Ürünleri kendimiz tedarik ediyoruz. Ürünleri çeşitlerine göre ayırıp, ona göre fiyatlandırıyoruz. Düşük fiyatlı olan ürünlerin satışına da tıpkı tanzimde olduğu gibi üç kilogramlık sınır getirdik” diyorlar.

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tanzim satışlarının iki buçuk ay kadar süreceğini açıklamıştı.

İstanbul’daki 50 tanzim noktasında ilk gün toplam 118 ton domates, 70 ton patates, 73 ton soğan, 16 ton ıspanak, 15 ton salatalık, iki ton 700 kilo patlıcan, iki ton çarliston biber, bir ton sivri biber satıldığı da gelen bilgiler arasında. 
 

Son güncelleme: 11:19 13.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı