• Turkhane Logo

Konkordato ilan eden Temsa için Sabancı Holding hakkında ‘hileli iflas’ suçlaması

Avukat Leman Türkmenoğlu, konkordato ilan eden Temsa’ya ilişkin Sabancı Holding yetkilileri hakkında ‘hileli iflas’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

11:38 25 Ocak 2020 Cumartesi
Konkordato ilan eden Temsa için Sabancı Holding hakkında ‘hileli iflas’ suçlaması
Avukat Leman Türkmenoğlu, konkordato ilan eden Temsa’ya ilişkin Sabancı Holding yetkilileri hakkında ‘hileli iflas’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Sabancı Holdingin başı, konkordato kararı alınan Temsa nedeniyle dertte… Avukat Leman Türkmenoğlu, Temsa’nın satıştan iki ay önce borca batık hale getirildiğini öne sürdü. Servetin yurt dışına çıkarıldığını iddia etti.


Evrensel’in haberine göre suç duyurusunda bulunan Türkmenoğlu, şunları dile getirdi:


“GECE GÜNDÜZ BU KONUYU ÇALIŞIYORUZ”

“Temsa, satış işleminden 3 gün önce ulaşım adına 37 milyon TL nakit kredi, iki gün önce de 5 milyon euro teminat mektubu kullandı. Şu anda holdingin en üst düzeyinde olan 44 kişi var yetkili olarak, hepsi hakkında hileli iflas gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundum ve savcı ifadeye çağırdı Özetle yapılan işlemle; bankalardan kredi kullanarak ve ticari sözleşmeleri devrederek Temsa’yı borca batık hale getirdiler ve serveti yurt dışına çıkardılar. Gece gündüz bu konu üzerine yoğunlaşmış şekilde yazıyoruz, çalışıyoruz. Şu anda benim tek amacım var, bu operasyonda yasal ve hükumet nezdindeki hamlelerim ile Temsa’da yapılan usulsüz işlemleri iptal ettirmek. Temsa’yı yerli ve mili olarak yola devam ettirmek ve derhal üretime başlatmak.”

“BANKALARI ŞİMDİLİK AÇIKLAMIYORUM”

Avukat Leman Türkmenoğlu, hacze neden olan 12 banka olduğunu iddia etti ve bunların isimlerini şimdilik açıklamayacağını belirtti.

Türkmenoğlu şöyle devam etti: “Sabancı Holding grup şirketlerinden Temsa, True Value Capital Partners’a devredilmeden evvel iki ay içerisinde muhtelif bankalardan; 40 milyon avro ihracat kredisi, 5 milyon euro teminat mektubu, 37 milyon TL nakit kredi almış. Satıştan üç gün önce 30 milyon avro teminat mektubu, 5 milyon avro teminat mektubu alınırken ise satıştan iki gün önce de 1.8 milyon euro teminat mektubu, kredi ve teminat mektupları verilmiştir. Burada dikkat çeken en kritik konu, satış işleminden üç gün önce Temsa’nın ulaşım adına 37 milyon TL nakit kredi iki gün önce de 5 milyon euro teminat mektubu kullanılmış olmasıdır.”

BU İŞTE BİR GARİPLİK VAR…

Satış sürecindeki bir şirketin satıştan önceki 2 ay içerisinde bu kadar yüksek miktarlarda borçlandırılması şirket satın alma süreçlerine aykırı olduğunu vurgulayan Türkmenoğlu, “Due Diligence yapıldıktan sonra şirket borçlandırılamaz. Bu durumda sormak lazım Sabancı Holding Grup Şirketi Temsa Ulaşım üzerinden bankalardan çekilen bu kredilere ne oldu, bu teminat mektupları nereye verildi” dedi.

Hukuki ve cezai yargı süreci şu anda devam ettiğini dile getiren Türkmenoğlu, Temsa çalışanlarına, tedarikçilerine, üreticilerine tam desteğinin bu süreçte devam edeceğini dile getirdi.

Son güncelleme: 11:38 25.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı