• Turkhane Logo

Kıdem tazminatında değişiklik

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. Kıdem tazminatında Gelir Vergisi kesintisi iade edilecek. Futbol kulüplerine de avantajlar sağlandı.

13:41 30 Ocak 2019 Çarşamba
Kıdem tazminatında değişiklik
Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. Kıdem tazminatında Gelir Vergisi kesintisi iade edilecek. Futbol kulüplerine de avantajlar sağlandı.

Kıdem, iş kaybı, iş güvencesi ve diğer adlar altında ödemesi yapılan tazminatlarda Gelir Vergisi iadesi öngören kanun yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kanuna göre, 27 Mart 2018’den önce işten ayrılan hizmet erbabına, karşılıklı sonlandırma sözleşmesi veya ikale sözleşmesi kapsamında yasal haklarına ek olarak ödenen tazminatlar, iş kaybı tazminatları, iş sonu tazminatları, iş güvencesi tazminatları gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemeler ve yardımlardan yapılan Gelir Vergisi kesintisinin iadesi sağlanacak.

DAVALARDAN VAZGEÇME ŞARTI GETİRİLDİ


Maddenin uygulanmasında, zaman aşımı süresi içinde yetkili vergi dairelerine müracaat edilmesi, dava açılmaması ve açılmış davalardan vazgeçilmesi şartı aranacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ İÇİN KDV MUAFİYETİ

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Süper Kupa ve Şampiyonlar Ligi finalleri için vergi muafiyeti ile ilgili geçici maddeye göre, 2019 UEFA Süper Kupa Finali ve 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali müsabakalarına ilişkin olmak üzere UEFA, katılımcı futbol kulüpleri ve organizasyonda görevli tüzel kişilerden iş yeri, kanuni ve iş merkezi Türkiye’de bulunmayanlara, bu müsabakalar dolayısıyla yapılacak mal teslimleri ve hizmet ifaları ile bunların bu müsabakalar dolayısıyla yapacakları mal teslimleri ve hizmet ifaları Katma Değer Vergisi’nden (KDV) muaf tutulacak.

Ayrıca 2019 UEFA Süper Kupa Finali ve 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali müsabakalarının Türkiye’de oynanmasına ilişkin olarak Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratları dolayısıyla UEFA, katılımcı futbol kulüpleri ve organizasyonda görevli tüzel kişilerden işyeri, kanuni ve iş merkezi Türkiye’de bulunmayanlar Gelir Vergisi ile Kurumlar Vergisi’nden muaf olacak.

Muafiyet, tevkif yoluyla alınan vergileri de kapsayacak şekilde değiştirildi.
 

Son güncelleme: 13:41 30.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı