• Turkhane Logo

KHK ile ihraç edilen doktor yerel basında hedef gösterildi, özür bekliyor!

Aydın Devlet Hastanesinde görevli olan Dr. Pakize Ece, KHK ile ihraç edilmesinin ardından Aydınpost adlı yerel bir gazetede yayımlanan haberle "DAEŞ bağlantısı var" denilerek hedef gösterildi.

10:21 26 Ağustos 2021 Perşembe
KHK ile ihraç edilen doktor yerel basında hedef gösterildi, özür bekliyor!
Aydın Devlet Hastanesinde görevli olan Dr. Pakize Ece, KHK ile ihraç edilmesinin ardından Aydınpost adlı yerel bir gazetede yayımlanan haberle "DAEŞ bağlantısı var" denilerek hedef gösterildi.


Aydın Devlet Hastanesinde çalışan Doktor Pakize Ece, KHK ile 12 Ağustos günü ihraç edildi. İhraç edildikten sonra Aydınpost adlı yerel bir gazetede hakkında yalan haber çıktığını anlatan Ece, haberin kaldırılması için dava açacağını söyledi.

Doktor Pakize Ece, 2018 yılında tıp fakültesinden mezun olduktan sonra güvenlik soruşturmasından kaynaklı iş başı yapamadı ve dava açtı. 2020 mayıs ayında yürütmeyi durdurma kararı çıktı ve görevine iade edildi. 2020 temmuzunda ise Aydın Devlet Hastanesinde göreve başladı. 24 Haziran 2021’de 375 sayılı KHK kapsamında hakkında tekrar bir soruşturma açıldı. Soruşturma çerçevesinde savunması istendi ancak üzerine atılı suça ilişkin herhangi bir belge ya da soruşturma dosyası kendisiyle paylaşılmadı. Doktor Ece dosyayı talep etti ancak bir cevap bile verilmeden 12 Ağustos günü hastanede çalışırken kendisine ihraç tebliğ edildi, aynı gün hastaneyle ilişkisini kesti.


AYDINPOST GAZETESİ YALAN HABER YAPTI

İhraçtan iki gün sonra 14 Ağustos günü Aydınpost adlı yerel bir gazetede hakkında “Aydın Devlet Hastanesinde kadın doktora DAEŞ gözaltısı” başlıklı bir haber çıktı. Haberin içeriğinde “Aydın Devlet Hastanesinde bir doktor görevi başında gözaltına alındı. Doktorun DAEŞ’le bağlantısı olduğu tespit edildi. Daha önce de HDP’den İstanbul’da milletvekilliği adaylık başvurusu olduğu öğrenildi. Hastaneyle ilişkisi kesildiği gelen bilgiler arasında” deniyordu. Ece, “Haberde ihraç olma ve hastaneyle ilişki kesime kısmı dışında geri kalan her şey yalan” diyerek tepkisini dile getirdi.  

HABERİN KALDIRILMASI İÇİN DAVA AÇACAĞIZ

Haberin kaldırılması talebiyle gazeteye ulaştığını anlatan Doktor Ece, “Gazeteyi aradık, sadece ihraç durumunun olduğunu söyledik. Haberin kaldırılmasını ya da düzeltilmesini istedik. Haber şu an düzeltilmiş haliyle duruyor. İşyeri hekimliği için başvuru yapacaktım ama haber Google ön bellekte eski haliyle bir süre daha durduğu için sorun oldu. Ön belleğinde düzeltilmesi için uğraştık. Gazeteye tekrar ulaştık ve dava yoluna gitmek istemediğimizi haberin kaldırılmasını, tekzip ve özür metninin yayımlanmasını istedik. Ancak gazete bunları reddetti ve haberi mahkeme kararı olmadan kaldıramayacağını söyledi. Biz de bu durumda dava açacağız, çünkü haberin tamamı yalan” diye konuştu.

HABER BİLİNÇLİ YAPILDI

Hastanede çalıştığı için gün içerisinde farklı birçok insanla iletişim halinde olduğunu ve haberde kendisinin hedef gösterildiğini belirten Ece yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İhraç kararına karşı da dava açacağım. Tekrar geri dönersem orada çalışamayayım diye karalama ve iftirada bulundular. Yanlışlıkla olmuş bir olay da değil, bilinçli yapılmış bir şey. Çevremdeki insanların yüzde 99u habere inanmadı, hatta gazeteyi arayanlar ve haberin yalan olduğunu iletenler oldu. Ancak sonuçta inanmak isteyen kişi de inanır ve başıma bir şey de gelebilirdi. Haberin içeriğinde bence bir hedef gösterme durumu da var. Bu bilinçli yalan haberle şahsıma ve kişilik haklarıma da doğrudan bir saldırı söz konusu. Beni bütün okul ve meslek hayatımda tanıyan arkadaşlarıma, çevreme, iş yerime ve resmi kurumlara karşı karalamaya çalışan, itibarımı zedelemeye çalışan ama hedefine kesinlikle ulaşamayacak olan bir adımdır bu.”

YAYINCILIK ÇERÇEVESİNDE GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPTIK

Aydınpost Gazetesi Yayın Yönetmeni Erman Çetin ise konuyla ilgili, “Yanlış bir istihbarat gelmiş ve haberi arkadaşlarımız girmiş ama sonrasında gerekli görüşmeler yapıldı, haberle ilgili bütün düzenleme sıfırdan yapıldı. Pakize Hanım’ın avukatıyla yaptığımız görüşmede istihbarat haberlerinde yanlış olabildiğini ve kusura bakmamalarını rica ettik, haberi düzelttiğimizi söyledik. Biz hatamızla ilgili düzeltmeyi yaptık. Bunlara rağmen özür dilememizi ve haberi kaldırmamızı istediler, biz de dava açabileceklerini ilettik. Yayıncılık çerçevesinde gerekli işlemleri yaptık. Kendisini şahsi olarak tanımıyoruz ve kasıtlı bir durum yok. Mahkemeden karar çıkmadan bu durumla ilgili herhangi bir işlem yapmayacağız” dedi. (Evrensel)

Son güncelleme: 10:21 26.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı