• Turkhane Logo

"İstanbul'da ev kiralayamadık" demişti; Hafize Gaye Erkan'ın maaşı ortaya çıktı

Hafize Gaye Erkan, yüksek kira fiyatları nedeniyle annesinin yanına taşınmıştı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın maaşı ortaya çıktı.

00:34 17 Aralık 2023 Pazar
Hafize Gaye Erkan, yüksek kira fiyatları nedeniyle annesinin yanına taşınmıştı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın maaşı ortaya çıktı.

Gerçek Gündemde yer alan habere göre Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkanın ek ödemeler hariç brüt maaşı 161 bin lira olduğu ortaya çıktı. Erkan, yüksek kira fiyatları nedeniyle annesinin yanına taşındığını açıklamıştı.

Erkan, 14 Şubat 2022 tarihinde dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri olan ABDli March Mc Lennanın Yönetim Kuruluna girmişti. Erkanın, March Mc Lennanın Yönetim Kurulunda görev yaparken, yılda 1 milyon dolar, ayda ise yaklaşık 85 bin dolar kazandığı ifade ediliyordu.

Erkanın Merkez Bankası Başkanlığına atanmasının ardından maaşı 161 bin liraya düşürüldü. Bu durum, sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Erkanın yüksek kira fiyatları nedeniyle annesinin yanına taşındığını belirtirken, maaşı 161 bin lira olan bir kişinin nasıl ev bulalamadığını sorguladılar. Erkan, bu tartışmalara yanıt vermedi.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Erkan, 1979 yılında İstanbulda doğdu.

Türk ekonomist, bankacı ve mühendis olan Erkan, 14 Şubat 2022 yılında dünyanın en büyük sigortacılık şirketlerinden ABDli March Mc Lennanın Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Türkiyede Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerin ardından Erkan, 2023 Haziran ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığı görevine atandı.

Erkan, dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbesta 2024te takip edilmesi gereken kadınlar listesinde yer aldı.

Son güncelleme: 00:34 17.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı