• Turkhane Logo

İsmi "yerli", bataryası Çin'den!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetinin

13:25 20 Ekim 2020 Salı
İsmi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetinin

TURKHANE- Elektrikli yerli otomobil teşviki alan Türkiyenin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) otomobilde bataryaların geliştirilmesi ve üretimi için Çinli Farasis ile mutabakat zaptı imzaladı.
Farasisin yayımladığı bültene göre, Farasis tarafından üretilen Li-ion batarya hücreleri, TOGG ile birlikte geliştirilecek modüllere yerleştirilerek Türkiyede üretilecek.
TOGG Genel Müdürü Gürcan Karakaş, Elektrikli araçlar için temel teknolojilerden biri olarak görülen Li-ion bataryaların Farasis gibi bir oyuncu ile ülkemize gelmesi kritik önem taşımakta. dedi.
İSMİ VE TEŞVİK YERLİ, GERİSİ YABANCI Karakaş daha önce şu ifadeleri kullanmıştı: Motor için Alman firması Bosch ile görüşüyoruz. Batarya için Çin ile anlaşacağız. Araç entegrasyonu Alman EDAG olacak. Şasi sistemlerini İngiliz firma üstlenecek. Tasarım için İtalyanlarla anlaştık.
TOGGnin ortaklı şunlar: Turkcell (Çoğunluk hissesi yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda AKP lideri Recep Tayyip Erdoğanın oturduğu Türkiye Varlık Fonuna ait), BMC (Erdoğana yakın işadamlarından Ethem Sancakın şirketi), Anadolu (TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan), Vestel (Zorlu Holding-Ahmet Nazif Zorlu), Kök Grubu (İnan Kıraç). 
4 ortak yüzde 19ar paya sahip. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) ise yüzde 5lik payı var. 

Son güncelleme: 13:25 20.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı