• Turkhane Logo

İşçinin yürek burkan talebi: Öğlen yemeği yemesem…

Türkiye’de hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı artık yandaşların da kabul ettiği bir sorun. Yükse gıda fiyatları fahiş faturalardan bunalan vatandaşlar geçim için farklı yollar arıyor.

09:26 10 Eylül 2021 Cuma
İşçinin yürek burkan talebi: Öğlen yemeği yemesem…
Türkiye’de hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı artık yandaşların da kabul ettiği bir sorun. Yükse gıda fiyatları fahiş faturalardan bunalan vatandaşlar geçim için farklı yollar arıyor.

Türkiye’de hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı artık yandaşların da kabul ettiği bir sorun. Yükse gıda fiyatları fahiş faturalardan bunalan vatandaşlar geçim için farklı yollar arıyor. Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda bir işçinin parası karşılığı öğlen yemeğinden vazgeçmesi tartışma konusu oldu.

Ekonomide uzun süredir Türkiye’nin yüzde 7 büyümesi konuşuluyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye ekonomisi 2021’in ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüdü. Büyüme verisi böylece beklentilerin üzerinde geldi.

Büyümenin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi halkın refahını arttıracak ekonomi verilerinin iyileştiği anlamına gelmiyor. Halkın en büyük sorunlarının başında hala hayat pahalılığı ve işsizlik geliyor.


Konsensus ve Optimar araştırma şirketleri Eylül ayının başında son anket çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı. İki araştırma da vatandaşın ekonomiye bakışı konusunda önemli bilgiler içeriyor.

/

Konsensus’un anketinde yüzde 40.2’yle işsizlik birinci sırada çıkarken onu yüzde 35.8’le hayat pahalılığı takip ediyor.

Optimar’ın anketinde ise yüzde 40.9’la ekonomi ilk sırada gelirken üçüncü sırada yer alan işsizliğin oranı 12.5 çıkıyor.

YANDAŞLAR DA KABUL EDİYOR

Konsensus ise “Ekonomiye güveniyor musunuz?” sorusuna yüzde 36 güveniyorum, yüzde 28 güvenmiyorum dedi. Ne güveniyorum ne güvenmiyorum diyenlerin oranı ise yüzde 36 çıktı.

Erdoğan ve AKP’ye yakın isimlerden Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi incelediği anket sonuçlarını köşesine taşıyarak, “Birbirinden farklı sonuçlar var. Ama ortak bir şey ortaya çıkıyor. ‘Millet seçim değil, geçim derdinde’” dedi.

ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR UNUTAMAM

Sosyal medyada bir paylaşım ise bugün çok konuşuldu. 55 bin beğeni alan paylaşıma 7 bin kez yeniden paylaşıldı. Anarko Otonimist adlı kullanıcının yaptığı paylaşım şöyle: “Çalıştığım iş yerinde biraz önce bir olaya şahit oldum. Ömrümün sonuna kadar unutabileceğimi sanmıyorum. İnsan kaynaklarına bir işçi geldi ve öğle yemeği yememesi durumunda, yemeğin parasını alıp alamayacağını sordu.”

Paylaşıma Uğur Yıldız adlı bir kullanıcıdan gelen yorum ise şu şekilde: Vardiya da akşam yemeğinde çıkan portakalı yemeyip cebine koyan, gece 12 de işten çıkınca eve götürüp gizlice kızının beslenme çantasına koyan işçilerle çalıştım, çalışıyorum ben.”

O BENİM YEMEK PARAM

Kendisine verilen yemek parasını hiç kullanamadığını söyleyen bir işçi de şu mesajı paylaştı: “Tam tersini söyleyeyim. Ben 500 TL ticket alıyorum. Bir defa bile oturup yemek yemedim. Kartı eşime veriyorum geçerli marketlerden alışveriş yapıyor. Ve o benim yemek param !!!”

Son güncelleme: 09:26 10.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı