• Turkhane Logo

İş Bankası'ndan sonra Akbank da kar dağıtmıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) İş Bankası'na kar payı dağıtmasına izin vermemesinin ardından Akbank da kâr payı dağıtmama kararı aldı.

12:45 26 Mart 2019 Salı
İş Bankası'ndan sonra Akbank da kar dağıtmıyor
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) İş Bankası'na kar payı dağıtmasına izin vermemesinin ardından Akbank da kâr payı dağıtmama kararı aldı.




Akbank, kâr payı dağıtmama ile ilgili açıklamasında, hissedarların, çalışanların ve bankanın çıkarı için bu kararın alındığını duyurdu.


Temettü dağıtmama kararı ile ilgili Akbanktan Kamuoyunu Aydınlatma Platformuna (KAP) şu açıklama yapıldı:

Bankanın kâr payı politikası, ulusal ve/veya global ekonomik şartlarda herhangi bir olumsuzluk olmaması ve Bankanın özsermaye yeterlilik oranının hedeflenen seviyede olması koşuluyla, dağıtılabilir kârının yüzde 40ına kadar olan bir tutarın, nakit ve/veya pay olarak ortaklara dağıtılmasıdır.

Bununla birlikte; hissedarların, bankanın ve çalışanların uzun vadeli menfaatleri gözetilmek ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun sektörün özkaynaklarının güçlendirilmesine yönelik yönlendirmeleri dikkate alınmak suretiyle, 2018 yılı faaliyetlerinden sağlanan 5.689.643.567,48 TL.lik net kârdan ortaklara kâr payı ödemesi yapılmamasına, net kârın tamamının Olağanüstü Yedeklere aktarılmasına karar verilmiştir.

BDDKnin İş Bankasına kâr dağıtımına izin verilmeyen açıklamada ise şöyle denilmişti:

Bankamız, bankacılık mevzuatı çerçevesinde, Esas Sözleşmeye göre kâr dağıtımı izni için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna başvuruda bulunmuştur. Kurum, bankacılık sektörünün geneline ilişkin özkaynak yapısının olabildiğince güçlü tutulmasına yönelik ihtiyatlı politikası paralelinde kârın bünyede bırakılması gerekliliğinden hareketle, bankamız net dönem kârının Esas Sözleşmeye göre nakden dağıtılması talebini uygun bulmamıştır.

İş Bankasının 2018 net kârı yüzde 9.2 artışla 6.8 milyar liraya yükseldi. Bankanın net kârı dördüncü çeyrekte ise yüzde 83 artışla 2.2 milyar lira olarak gerçekleşti. Banka geçen yıl dördüncü çeyrekte 1.2 milyar lira net kâr elde etmişti.

Son güncelleme: 12:45 26.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı