• Turkhane Logo

İnşaat şirketi konkordato ilan etti, 324 aile mağdur oldu

Türkiye'de yaşanan krizden en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat geliyor. Konkordato ilan eden firma sayısı günden güne artış gösterirken vatandaşlar da bundan olumsuz etkileniyor.

09:06 10 Aralık 2019 Salı
İnşaat şirketi konkordato ilan etti, 324 aile mağdur oldu
Türkiye'de yaşanan krizden en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat geliyor. Konkordato ilan eden firma sayısı günden güne artış gösterirken vatandaşlar da bundan olumsuz etkileniyor.



İstanbulun büyük inşaat firmalarından Anadolum İnşaat da konkordato furyasına dahil olarak mayıs ayında konkordato ilan edenlerdendi. Hâlihazırda iki yıl gecikmiş projesi bulunan firma, ticaret mahkemesinden bir yıl mühlet aldı.

Bu süre içerisinde mali durumunu düzelteceği öngörülen firma, Tuzla Aydınlı Mahallesinde 11 dönüm arazi üzerine kurulu şantiyesinde hiçbir çalışma yapmadı.


Sözcünün haberine göre, eski başbakan Binali Yıldırımın eviyle aynı mahallede yer alan proje 2.5 yıldır beton yığını olarak duruyor. Projeden daire alan 324 aile ise mağdur...

Haberde aktarılana göre, inşaatına beş sene önce başlanan projede yer alan üç bloktan 2si halen kaba inşaat halinde. Proje için bugüne kadar 40 milyon TL para toplandığı iddia ediliyor.

Firmanın mevcut arazide yaptığı harcama ise yaklaşık 5 milyon TL olarak açıklanıyor.

Anadolum İdol Mağdurları ismiyle toplantılar düzenlemeye başlayan mağdurlar, pazar günü Tuzlada yer alan şantiyeye giderek eylem yapmış.

Mağdurlardan Derviş Örnek, “Ev için Anadolum İnşaat’a peşin para ödedim. Hak kazandığım evim varken, şu an kirada yaşamak zorundayım. Ve şu an herhangi bir kurumda çalışmadığım için birikmiş kiram ve faturalarım var. En son çare branda çekip gidip kaba inşaatı olan evimizde yaşamak olacak. Buradan Cumhurbaşkanımıza, tüm parti liderlerine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Arnavutlukta 500 daire yapacağımız yere lütfen önceliğiniz biz vatandaşlarınız olalım. Lütfen sesimize kulak verin” çağrısı yapıyor.

Anadolum İnşaat firmasının sahibi Mustafa Yıldırım ise, Konkordato kararı yeni geldi. Devletin görevlileri atandı. Tuzladaki proje devam edecek mi, inşaat ne olacak, daire alanlara ödeme mi yapılacak, ne olacak artık o görevliler karar verecek. Konkordato komiserleri dosyaları inceleyecek ve kararını verecek. Benim ne söyleyeceğimin artık hiçbir önemi yok” savunması yapıyor.

Son güncelleme: 09:06 10.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı