• Turkhane Logo

İBB, Bütçesini Erdoğan Ailesi Vakıflarına Saçtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Erdoğan ailesine ait vakıflara 142 milyon lira değerinde bağış yaptığı ortaya çıktı.

15:06 31 Ocak 2019 Perşembe
İBB, Bütçesini Erdoğan Ailesi Vakıflarına Saçtı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Erdoğan ailesine ait vakıflara 142 milyon lira değerinde bağış yaptığı ortaya çıktı.

Yeniçağ gazetesi yazarlarından Orhan Uğuroğlu, “Erdoğan ailesine rekor bağış” isimli yazısında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2018 yılı bütçesinden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesine ait vakıflara yapılan bağışlara dikkat çekti.

2018 yılı içerisinde belediye tarafından bahsi geçen vakıflara yapılan bağışların toplam miktarının 142 milyon 509 bin 972 lira 99 kuruş olduğu ifade eden Uğuroğlu, “İstanbullular hizmet bekliyor ama belediye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesinin yönetiminde bulunduğu vakıflara 142 milyon lira bağışlıyor. Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, çok büyük miktar paranın İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden bu vakıflara bağışlanması affedilemez” sözleriyle söz konusu duruma tepki gösterdi.

142 milyon lirayı bulan bağışın gittiği vakıfları kalem kalem açıklayan Uğuroğlu; listede bulunan TÜRGEV, TÜGVA, Okçular gibi vakıfların “misyon”larına da değindi. Uğuroğlu; yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 milyon 640 bin 457 liralık bağış yapılan Okçular Vakfı’nın “din eğitimi” vermekten öteye gitmediğine değindi. Yüksek meblalı bağışların gittiği vakıfların sadece Erdoğan ailesine ait olmadığını ise, 16 milyon 476 bin 823 liralık bağışa sahip Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ile örneklendirdi. Söz konusu vakfın, görevinden istifa eden ve aile yakınlarının adının Cemaat soruşturmaları ile anıldığı eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ailesine ait olduğunu açıklayan Uğuroğlu; ÇYDD, TEV gibi kuruluşlara başvurularına rağmen bağış yapılmadığını da ifade etti.
 

Son güncelleme: 15:06 31.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı