• Turkhane Logo

HSBC'den Türkiye raporu! Dolar/TL ne kadar olacak?

HSBC, para politikasının önemli bir derecede geleneksel tarafa yaklaşmasıyla

18:33 01 Mart 2024 Cuma
HSBC'den Türkiye raporu! Dolar/TL ne kadar olacak?
HSBC, para politikasının önemli bir derecede geleneksel tarafa yaklaşmasıyla

İngiltere merkezli banka HSBC, Gelişmekte Olan Piyasalar FX Yol Haritası başlıklı raporunda, TLdeki değer kaybının, hem hız hem de ölçek olarak sınırlı kalacağı öngörüsünde bulunuldu.

Banka, 2024 sonu ve 2025in ilk yarısı için dolar/TL tahmininin 33 seviyesinde olduğunu kaydetti. 
SIKI PARA POLİTİKASI LİRAYI DESTEKLİYORPara politikasının önemli derecede geleneksel tarafa yaklaşmasıyla carry trade dinamiklerinin TL için destekleyici hale geldiği belirtilen raporda, TCMBnin tercihinin, TLnin reel değer kazanmasından yana olduğu yönünde sinyal verdiği aktarıldı.
Gerçek Gündemin haberine göre sıkı para politikası koşullarının TLyi desteklediği vurgulanan raporda, Sıkı para politikası koşulları, dolarizasyon riskini sınırlayarak TLyi destekliyor. TL mevduat faizleri hem nominal hem de reel olarak daha cazip hale geldi değerlendirmesine yer verildi.

HSBCnin 2024 sonu ve 2025in ilk yarısı için Dolar/TL tahmininin 33 seviyesinde olduğu bildirilen raporda, makro görünümün, özellikle cari açıkta daralma şeklinde, TL için destekleyici olmasının beklendiği kaydedildi.
CARRY TRADE NEDİR?‘Carry trade’, yatırımcıların düşük faiz getirisi olan ülkelerin para birimleri cinsiden borçlanıp yüksek getirili gelişmekte olan ülke (EM) para birimlerine yatırdıkları işlemlere deniyor. Bu işlemlerde, düşük faizli ülkeden borçlanarak, yüksek faizli ülkeye yatırımla kar hedefleniyor.
 

Son güncelleme: 18:33 01.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı