• Turkhane Logo

Holdinge el konuldu; Gerekçe KHK ile kapatılan derneklerle ilişki devam etti

Antalya'da faaliyet gösteren Kırmızıtaş Holding'e el konuldu. Holdingin sahipleri Recai Kırmızıtaş, İsmail Kırmızıtaş ve Hamza Kırmızıtaş da gözaltına alındı.

14:58 08 Mart 2018 Perşembe
Holdinge el konuldu; Gerekçe KHK ile kapatılan derneklerle ilişki devam etti
Antalya'da faaliyet gösteren Kırmızıtaş Holding'e el konuldu. Holdingin sahipleri Recai Kırmızıtaş, İsmail Kırmızıtaş ve Hamza Kırmızıtaş da gözaltına alındı.

Antalyada faaliyet gösteren Kırmızıtaş Holdinge faturalarda hizmet bedeli yazdığı ve şaibeli 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kapatılan dernekler bağlantıda olduğu gerekçesiyle şirkete el konuldu. 

Antalyada faaliyet gösteren Kırmızıtaş Holdinge F.. iddiasıyla bu sabah el konuldu. Sabah Gazetesinde Nazif Karaman imzalı haberde herhangi bir belge gösterilmeden el koyma ve gözaltıların meşrulaştırılmaya çalışıldığı görüldü. Holdingin 3 sahibi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Recai Kırmızıtaş


3 İŞADAMI GÖZALTINDA

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Holdingin sahipleri Recai Kırmızıtaş, İsmail Kırmızıtaş ve Hamza Kırmızıtaş gözaltına alındı. Şüpheli işadamlarının emniyetteki sorgularının devam ettiği öğrenildi.


DARBEDEN SONRA KAPATILAN DERNEKLERLE BAĞLANTILI OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR
Kırmızıtaş Holdingin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Hizmet Hareketine bağlı dernek ve okullar kapatıldı. Ancak gerekçe olarak kapatılan dernek ve federasyonlarla bağlantılı oldukları gerekçe gösterildi.

KAYYIM ATANAN ŞİRKETLERLE BAĞLANTILI OLDUKLARI
Sabah Gazetesinde holdinge el konulmasını çarpıtma bilgilerle meşrulaştırmaya yönelik haberde de bu detaylar yer aldı. Haberde verilen bilgiler de detaylı çelişkiler yer alıyor. Cumhuriyet Başsavcılıklarınca haklarında işlem yapılan şahıslar ve kayyum atanan şirketler ile parasal yönden ilişkili olduğu tespit edildi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Soruşturma kapsamında adı geçen şirketlere CMK 133. Maddesi uyarınca Tasarruk Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atandığı ve şirket yetkilileri Recai Kırmızıtaş, İsmail Kırmızıtaş ve Hamza Kırmızıtaş isimli şahısların tüm mal varlıklarına 671 sayılı KHK kapsamında tedbir konulduğu öğrenildi.

Bu doğrultuda Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından verilen talimat doğrultusunda 3 iş adamının adreslerinde ve 4 şirketin 3 faaliyet gösterdiği adreste yakalanması için Antalya Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerince operasyon başlatıldı. 2 iş adamı yakalanırken diğer iş adamının yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

FATURALARDA  HİZMET BEDELİ HİMMET OLARAK SUNULUYOR

El konulan ve kayyum atanan dev mobilya şirketi Opçin Mobilyaya kestiği faturaların açıklama bölümüne himmet yazıldığı iddia edildi. Faturalarda yer alan hizmet bedelinin bilinçli bir şekilde himmet olarak sunulduğu görülüyor.

Son güncelleme: 14:58 08.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı