• Turkhane Logo

Harikalar diyarından ucuz ekmek kuyruklarında titremeye

Türk halkı, gerçeklikten yıllar önce kopan AKP ve Erdoğan’ın yanlış politikalarının ızdırabını çekiyor. Algılar ve gerçek dışı vaatlerle ‘Alice Harikalar Diyarında’ sendromu yaşayan halk için soğuk ve uzun ekmek kuyrukları uyanışa sebep oluyor.

00:00 06 Aralık 2021 Pazartesi
Harikalar diyarından ucuz ekmek kuyruklarında titremeye
Türk halkı, gerçeklikten yıllar önce kopan AKP ve Erdoğan’ın yanlış politikalarının ızdırabını çekiyor. Algılar ve gerçek dışı vaatlerle ‘Alice Harikalar Diyarında’ sendromu yaşayan halk için soğuk ve uzun ekmek kuyrukları uyanışa sebep oluyor.



17/25 Aralık büyük yolsuzluk soruşturmaları sonrası demokrasiden uzaklaşmaya başlayan AKP rejiminin baskıları 15 Temmuz sonrası tarihte eşine az rastlanır bir hal almaya başladı. Sertleşen rejim, halk desteğini kaybetmeme adına gerçekleşme ihtimali düşük bir çok vaatte bulundu. Yerli uçak, otomobil, dünyanın peşinde koştuğu yerli ve milli silahlar, milyonlarca metreküp doğalgaz, geniş bor madeni yatakları…

Bu süreç, büyük ve güçlü Türkiye, Erdoğan’ın faiz lobileri ve dış güçlerle mücadelesi, Almanya’nın kıskandığı ülke, güçlü Erdoğan’ın dize getirdiği dünya algısı sık sık işlendi.


/

Önümüzdeki seçim Erdoğan için ölüm kalım savaşı olacak. Yıllardır seçim kazandıran söylemlerinin bu sefer de işe yarayacağını söylemek zor. Takke düştü kel göründü. Seçim kazanmak için atılmış adımlar, yanlış dış politika, ABD ve AB ile inatlaşma ve demokrasiden uzaklaşmanın neticesinde Türkiye, ekonomik hem askeri alanda dünyanı çok gerisinde kaldı. Kişi başına düşen milli gelir 12 bin dolarlardan 8 binlere indi.

RÜYA BİTTİ

Ne yerli otomobili gören var ne de uçağı. Cumayı Şam’da kılma hayalleri Esad’ın zaferini kabullenme ile sonuçlandı. “Dolar 10 TL olacak” uyarısı yapan ekonomistler gözaltına alınırken dolar 15 TL oldu. Kombisini yakmaya korkan halk yerli doğalgaz söylemlerine de inanmıyor artık. Yerli otomobil hayali kuranlar ikinci el otomobilin yanından geçemez oldu. Erdoğan, ABD’ye kafa tutarken Joe Biden’dan randevu alamamaktan şikayet eder oldu. Rusya’ya had bildirmek isteyenler Putin’in kapısında ağaç edildi. Gerçeklerden vatandaş da nasibini aldı. AKP’den ekonomik refah beklentisi olan halk soğuk havada ucuz yağ ve ekmek kuyruklarında titriyor şimdi.



UYANMA VAKTİ

AKP ve destekçilerinin ‘Alice Harikalar Diyarında Sendromu’ yaşadığını söyleyen BirGün yazarı Serhat Halis, “Hayatın taştan gerçeği insanları sarsarak bu rüyadan uyandırıyor. Sıradan insan böylesi sendromlara bağlanma eğilimi taşır. Bu yüzden olsa gerek böyle sarsıcı çarpışmalar olmadan toplumun uyanışı pek mümkün olmuyor. Uykuda olan geniş yığınlar için köprüden önceki son çıkış bu. Şimdi uyanma vakti” ifadelerini kullandı.

Halk, seçim olmamasına rağmen mitinglerde muhalefetin saflarını sıkılaştırırken, AKP’liler açılışlarına kimsenin gelmemesinden şikayetçi. MAK’ın araştırmasına göre ise AKP yüzde 30’ların altına inerek tarihinin en kötü sevilerinde.

Son güncelleme: 00:00 06.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı