• Turkhane Logo

Halkbank iddianamesi borsayı dağıttı

Halkbank'a ABD'de federal savcılar tarafından dava açıldığı haberi sonrası Borsa İstanbul'da (BIST) büyük satış baskısı var. Dolar ise 5,90 TL seviyelerinde seyrediyor.

11:30 16 Ekim 2019 Çarşamba
Halkbank iddianamesi borsayı dağıttı
Halkbank'a ABD'de federal savcılar tarafından dava açıldığı haberi sonrası Borsa İstanbul'da (BIST) büyük satış baskısı var. Dolar ise 5,90 TL seviyelerinde seyrediyor.

Türkiyenin Suriye’ye yönelik askeri harekât ve ABDde Halkbank hakkında yeni bir iddianamenin davaya dönüşmesi piyasaları allak bullak etti. 
İddianamede Halkbankın elde ettiği para ve varlıkları ABDye vermesi isteniyor, ancak herhangi bir tutar telaffuz edilmiyor.
Hafta başından bu yana büyük kayıp yaşayan Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi ise bugün özellikle bankacılık hisselerindeki ağır satış baskısı sebebiyle kayıp yaşıyor.
BIST KAYIPTA 
BİST 100 endeksi, Türkiye saati ile 10:20 itibariyla yüzde 1,7lik düşüşle 93 bin 600 puana kadar geriledi. 
Bankacılık hisselerindeki kayıp ise bir ara yüzde 4,1i aştı. Halkbankın açılıştaki kaybı ise yüzde 7,22yi buldu.
DÖVİZ PİYASASI NİSPETEN SAKİN
Döviz piyasası ise yatay seyrediyor. Dolar Türkiye saati ile 10:20 itibarıyla 5,90 TL seviyesinden ve euro ise 6,52 TLden işlem görüyor.

BORSA GÜNE SATIŞ BASKISIYLA BAŞLADI
ABDde hakkında iddianame hazırlanan 
ABDde hakkında iddianame hazırlanan Halkbank hisseleri yüzde 7,22 değer kaybıyla güne başladı. 
Halkbank hisseleri dün 5,40 TL seviyelerinde günü noktalarken; bu sabahki yüzde 7lik kayıpla hisse fiyatları 5 TL seviyelerine çekildi.
TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN HALKBANK AÇIKLAMASI
Halkbank hakkında New Yorkta hazırlanan iddianameye Türkiyenin Washington Büyükelçiliğinden cevap geldi. Büyükelçilik iddianamenin ikili ilişkilere katkı sağlamayacağını söyledi.
ABDnin İrana uyguladığı yaptırımların delinmesi soruşturmasında, Halkbank yaptırımları delmekle suçlandı.
Soruşturma kapsamında bankaya, ABDyi dolandırmak için komplo kurma, uluslararası bankacılık yasalarını ihlal etmek için komplo kurma, banka dolandırıcılığı yapmak için komplo kurma, para aklama ve para aklama için komplo kurma suçlamaları yapıldı.

Son güncelleme: 11:30 16.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı