• Turkhane Logo

Halka vergi, takıma milyonluk sponsorluk

Halktan aldıkları vergiyi etrafa saçıyorlar...

21:13 30 Eylül 2017 Cumartesi
Halka vergi, takıma milyonluk sponsorluk
Halktan aldıkları vergiyi etrafa saçıyorlar...

Hükümet, savunma ve büyüme harcamalarını finanse etmeyi amaçladığını ifade ettiği 2018-2020 dönemi Orta Vadeli Programı ile halka vergi yağdırırken silah ve bomba üretimindeki ağırlığıyla bilinen Makine ve Kimya Endüstrisi, (MKE) başkentte sporun yanı sıra siyasetin de önemli figürlerinden olan Ankaragücü takımına 2 milyon 250 bin liralık yardım yaptı.

MKE Kurumu, uzun yıllardır ismini taşımasına karşın yardım yapmadığı MKE Ankaragücü’nün borç batağına saplanması, 3 milyonluk borç nedeniyle transfer yasağı uygulanması ve icra ile karşı karşıya kalması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine devreye girdi. Kurum ile takım arasında 2 milyon 250 bin liralık sponsorluk anlaşması imzalandı ve ilk taksit olan 700 bin TL karşılığı çek törenle takıma verildi.

“En büyük destek Erdoğan’dan”

Önceki gün imzalanan sponsorluk sözleşmesi töreninde konuşan Başkan Mehmet Yiğiner, en büyük desteği Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıklarını ifade etti.

Kulüp Başkanı Yiğiner, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin de sponsorluk anlaşması için sağladığı katkıya dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Kulübümüz binlerce çocuğumuza spor yapma imkanı sağladığı gibi, Ankaramıza sosyal, kültürel ve ekonomik yönden de katkılar sağlamaya devam ediyor. Bunlar Ankaragücü markasının daha da büyümesi içindir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bu konu hakkında konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere her türlü desteği vereceğini söyledi. Bugün takımımız sahaya çıkabiliyorsa bu öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın sağladığı destek sayesindedir. Bu desteğin artarak devam etmesini diliyorum.

Borçlu bir kulübüz, bir yandan kulübümüzü yaşatmaya, bir yandan da yarışmacı bir kadro oluşturup ekip ruhu ile başarılı olmaya çalışıyoruz. Gerekli destekler sağlandığında başarı da beraberinde gelecektir. Ben bir kez daha Sayın Genel Müdürümüze teşekkür ediyor ve özellikle tekrarlıyorum: Bize en büyük desteği Sayın Cumhurbaşkanımız veriyor, bunun bilinmesini istiyorum.”

“Kârımızın tamamı”

Makine ve Kimya Endüstrisi Genel Müdürü Ahmet Taşkın da kurumun devlet kurumu olmasından dolayı kurumlara destek anlamında bazı prosedürler olabildiğine dikkati çekerek, “Anonim şirketler gibi, kolayca spor kulüplerine veya sivil toplum örgütlerine destek sağlanamıyor. Geçen yıl, MKE’nin kâr bilançosunun tamamını kulübümüze ekmeğimizi bölüşelim düşüncesi ile verdik. İnşallah ilerleyen süreçte daha büyük destekler vereceğiz” dedi.

Geçmişte Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in başkanlığını yaptığı kulübe geçen ay da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden 5 milyonluk sponsorluk desteği sağlanmıştı.

Son güncelleme: 21:13 30.09.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı