• Turkhane Logo

Gece yarısı kararnamesi pahalıya patlayacak: Dolar 8,50 TL’ye çıkacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığındaki gece yarısı değişikliğinin dolara yeniden zirve yaptıracağı belirtiliyor.

18:48 20 Mart 2021 Cumartesi
Gece yarısı kararnamesi pahalıya patlayacak: Dolar 8,50 TL’ye çıkacak
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığındaki gece yarısı değişikliğinin dolara yeniden zirve yaptıracağı belirtiliyor.




Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığındaki gece yarısı değişikliğinin dolara yeniden zirve yaptıracağı belirtiliyor. Ekonomistlere göre, pazartesi günü piyasalar açıldığında dolar ilk olarak 7,85 seviyesine, ardından da tarihi zirve 8,50’lere ulaşacak.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Naci Ağbal’ın görevden alınıp yerine Şahap Kavcıoğlu’nun atanması piyasaların kapalı olduğu Cumartesi günü yapıldı. Ekonomi uzmanları sürpriz atama kararının Ağbal döneminde kısmen güçlenen Türk Lirasını zayıflatacağını, döviz kurlarını yükselteceğini belirtiyor.


DOLAR 7,21, EURO 8,60’TAN KAPATMIŞTI

ABD tahvil faizlerindeki yükselişe rağmen Merkez Bankası’nın politika faizini 200 baz puan arttırarak yüzde 19’a çıkarmasıyla dolarda düşüş olmuştu. 19 Mart 2021 Cuma günü akşam saatlerinde 7,18’e kadar çekilen dolar/TL haftayı 7,21’den kapattı. Euro/TL ise 8,60’ın hemen altında kapanış yaptı.

ÖNCE 7,80 TL SONRA 8,50 TL

Dünya gazetesi Yazarı Tuğrul Belli, Merkez Bankasındaki beklenmedik görev değişimi konusunda yabancı yatırımcı ve kurumların şaşkınlık yaşadığını söyledi. Dolar/TL’nin ilk tepki olarak 7,80’i görebileceğini kaydeden Belli, “Yukarı yönlü hareketin devamı tarihi zirve olan 8.5’ler civarında gerçekleşebilir. Piyasaları yatıştırıcı ve güven verici mesajlar verdiği takdirde TL üzerindeki olası baskı azalacaktır” ifadelerini kullandı.

KUR YUKARI YÖNLÜ OLACAK

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, “Naci Ağbal’ın göreve henüz çok yeni gelmiş olması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun yıllardır çeşitli kademelerde görev verdiği bir isim olması sebebiyle, bu beklenmedik görevden alma piyasada şok etkisi yarattı. Ama şimdilik yeni yönetimin eski yönetim kadar ‘sıkı duruş’ sergilemeyeceğini düşünüyoruz. Bunun kurda orta uzun vadede yukarı yönlü etki yaratması muhtemel” dedi.

Son güncelleme: 18:48 20.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı