• Turkhane Logo

Euro, güne tarihi rekorla başladı.. İşte piyasadaki son durum..

Dolar, bu haftanın ilk gününde 4.04 lira seviyelerinde başladı ancak euro tarihi bir rekora daha imza attı.

11:00 09 Nisan 2018 Pazartesi
Euro, güne tarihi rekorla başladı.. İşte piyasadaki son durum..
Dolar, bu haftanın ilk gününde 4.04 lira seviyelerinde başladı ancak euro tarihi bir rekora daha imza attı.

Dolar yeni haftaya 4.04 seviyelerinde başladı, ardından yükselişe geçti. 

Mart ayında Moodysin not indirimi, jeopolitik gelişmeler, risk iştahında azalma, enflasyon ve cari açıkta bozulma gibi gelişmelerle tarihi zirveleri test eden kur geçen Çarşamba günü tekrar kritik 4 seviyesini tekrar aşmış, Cuma günü de 4.0618i görerek tüm zamanların rekorunu kırmıştı. 

Euro yeni haftaya yeni rekorla başladı. Son olarak 23 Martta 4.9778 ile rekor kıran euro bugün de 4.9794 ile tarihi zirvesini yeniledi. 


NoorCM Yurtiçi Piyasalar Satış Müdürü Mert Yılmaz Bloomberg HTye geçen hafta yaptığı değerlendirmede dolar bu seviyelerde kalırsa Merkez Bankasının Nisan ayı toplantısında bir değişiklik yapmayacağını öngördü. Yılmaz Seçimlerin yaklaşması nedeniyle bozulma olduğu söyleniyor. Dolayısıyla faiz artışının bu tansiyonu düşürmeye yetmeyeceğini düşünüyorum. Eğer ortada enflasyon problemi olduğunu kabul ediyoresak bunun tek başına faiz silahıyla Merkez Bankasının çözemeyeceğini de kabul etmemiz lazım diye konuştu. 

PİYASALARDA BU HAFTA 

Bugün içeride Süper Teşvik paketi açıklanacak. Çarşamba günü içeride cari açık verisi, ABDde enflasyon ve Fedin toplantı tutanakları önemli olacak. Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşına ilişkin gelişmeler de piyasalar için belirleyici olacak. 

Ak Yatırım enflasyon verisi sonrası dolar beklentisine dair Bu ayın enflasyon verileri ile geride kalacak olan baz etkisinin de yardımıyla yükselen enflasyonun önderliğinde Fed faiz artırım beklentileri yukarı yönde revize edilebilir. Bu 1-2 aylık süreçte ABD doları güçlü kalabilir. değerlendirmesini yaptı.
(Bloomberg) 

 

Son güncelleme: 11:00 09.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı