• Turkhane Logo

'Erdoğan'ın 100 günlük eylem planında süre bugün bitti, sonuç?'

AKP yönetiminin ekonomi ve ülke yönetiminde aldığı kimi kararlara yönelik eleştirilere her geçen gün yenisi ekleniyor.

16:23 10 Kasım 2018 Cumartesi
'Erdoğan'ın 100 günlük eylem planında süre bugün bitti, sonuç?'
AKP yönetiminin ekonomi ve ülke yönetiminde aldığı kimi kararlara yönelik eleştirilere her geçen gün yenisi ekleniyor.

Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, AKP yönetimi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın ekonomide vereceği bir müjde kalmadığını iddia etti. 

Enerji Bakanı Berat Albayrakın, daha önce de duyurduğu Elektrik ve doğalgaza yılbaşına kadar zam yapılmayacak! duyurusunu yinelediğini belirten Muratoğlu, Kimse ona Hey dostum! Burada müjdeleri Saray verir demedi mi sorusunu yöneltti.

Erdoğanın açıkladığı 100 günü kapsayan eylem planının 100üncü gününün bugün dolduğuna dikkat çeken Muratoğlu, eleştirilerini şu satırlarla sürdürdü:


Önemli ve öncelikli gördüğü projelerle 100 günde ülkeyi düze çıkartacağını iddia etmişti. Projelerden hangisi bitti? Bakanlıklar 46 milyar liralık bütçeyle 400 projeyi hayata geçirecekti. Kaç lira harcandı? Hangileri yapıldı? Sizce o gün verilen sözler bugün hatırlanır mı.

Muratoğlu aynı zamanda yılbaşından bu yana doğalgaza yüzde 30, elektriğe ise yüzde 45 zam yapıldığını duyurdu ve yüzde 10luk indirimin neden bu iki kaleme uygulanmadığını sordu.

Yılbaşına 50 gün kaldığını ve o nedenle yılbaşına kadar zam yok sözünün anlamını yitirdiğini hatırlatan Muratoğlu, yapılacak zamların hepsinin yapıldığına değindi.

Arkasından dolar düştü, zamlar kucağımızda kaldı. İndirim yapmaları gerekiyorken zam yapmamaları başarı mı sorusunun ardından Muratoğlu, Esas müjdeyi ben vereyim. Elektrik ve doğalgaza 31 Marta kadar zam yapılmayacak satırlarının ardından şöyle devam etti:

Malum yerel seçimler var. Enerji Bakanı bunu nasıl atlar? Dünya harcama, bir sürü gider… Peki, bu paralar nereden bulunacak? Dâhinin biri çıkmış, yurtdışından getirilen telefonların kullanım harcı tutarını 500 liraya çıkarmış. Daha düne kadar 170 liraydı, 3 katına fırladı. Hiç mi ekonomi eğitimi görmediniz? Hepiniz mi kopya çektiniz?



Son güncelleme: 16:23 10.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı