• Turkhane Logo

Erdoğan'dan faiz açıklaması: Daha da inmesinin gereğini telkin ediyorum

Erdoğan, faiz indirimi mesajı verdiği açıklamasında, "En büyük düşmanım faizdir. Şu anda yine faizi 12'ye kadar düşürdük. Yeter mi? Yetmez. Bunun daha da inmesi lazım."

13:42 29 Eylül 2022 Perşembe
Erdoğan'dan faiz açıklaması: Daha da inmesinin gereğini telkin ediyorum
Erdoğan, faiz indirimi mesajı verdiği açıklamasında, "En büyük düşmanım faizdir. Şu anda yine faizi 12'ye kadar düşürdük. Yeter mi? Yetmez. Bunun daha da inmesi lazım."


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) 21. Olağan Genel Kurulunda konuştu.

Devletimiz salgın döneminde vatandaşını çaresiz bırakmadı iddiasında bulunan Erdoğan, Küresel ticaretin tamamen durma noktasına geldiği o zor günlerde muhalefetin akla mantığa, ekonomik hayatın gerçeklerine uymayan abuk sabuk çağrılarına milletimize bedel ödetecek kararlar almadık. Hangi kesimden olursa olsun hiçbir vatandaşımıza Nerede bu devlet? dedirtmedik, bilakis devlet olarak elimizi taşın altına koyduk ifadelerini kullandı.


MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Açıklamasında muhalefeti hedef alan Erdoğan, Elektronik Ticaret Mevzuatımızdaki en son düzenlemeler sayesinde esnaf kesiminin bu devasa pazardan aldığı paylar artıyor. Teklif Meclise geldiğinde methiyeler düzen muhalefetin, buranın altını çiziyorum, kanun çıktıktan sonra dışarıdan gelen talimatlarla iptali için düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine götürmesini ise sizlerin takdirine bırakıyorum diye konuştu.

FAİZ İNDİRİMİ MESAJI

Faiz indirimi mesajı veren Erdoğan, Benim en büyük savaşım faizledir. En büyük düşmanım faizdir. Şu anda yine faizi 12ye kadar düşürdük. Yeter mi? Yetmez. Bunun daha da inmesi lazım. Şu anda Halkbank Genel Müdürü karşımda duruyor. Ve Merkez Bankamızla bunları konuştuk, konuşuyoruz. Önümüzdeki Para Politikası Kurulları toplantılarında bunun daha da inmesinin gereğini telkin ediyorum diye konuştu.

KAMU BANKALARINA TALİMAT

Kamu bankalarına talimat veren Erdoğan, Kamu bankalarına talimatım var, o da nedir, yatırımcıyı darda bırakmayacaksınız, gerekli desteği vereceksiniz ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: Kredi için başvuran esnaf olduğu zaman onlara da imkanlarınız neye el veriyorsa bu desteği inşallah kredi konusunda sağlayacaksınız. Herhalde Ziraat, Vakıf bu dediklerimi duymuştur.

AVRUPA KIŞ MEVSİMİNİ EN AZ HASARLA ATLATMANIN PEŞİNDE

Avrupa kış mevsimini en az hasarla atlatmanın peşinde diyen Erdoğan, şunları söyledi: AB ülkeleri bunun düşüncesi içinde. Türkiyenin böyle bir sorunu var mı? Yok. Enerji tasarrufu çağrılarını sizler de yakından takip ediyorsunuz. Parlamentoda yorgan, battaniye dağıtıyorlar. Öyleyse gereğini de sizler en güzel şekilde yapacaksınız.

PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİNİ AÇIKLADI

Karadeniz ve Doğu Akdenizdeki sondaj ve arama faaliyetleriyle bu sancılı döneme rahat giriyoruz diyen Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu akşam görüşeceğini bildirdi. Erdoğan, Bu akşam Sayın Putin ile görüşmemiz olacak ve kendileriyle Ukrayna ile olan sıkıntıları bir değerlendirme fırsatım olacak dedi.

Erdoğan açıklamasında, Paradan para kazanmaya alışmış tufeylilerin ve mandacı iktisatçıların artık hiçbir geçerliliği kalmamış eski modellere dayalı ezberlerine itibar etmiyoruz diye konuştu.

Son güncelleme: 13:42 29.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı