• Turkhane Logo

Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması: Jestimizi yaparız!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle ilgili ilk kez konuştu.

15:26 20 Aralık 2019 Cuma
Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması: Jestimizi yaparız!
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle ilgili ilk kez konuştu.



Kuala Lumpur Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Malezya ziyaretini takip eden basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, asgari ücret görüşmelerinin hatırlatılması üzerine, “İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız.” ifadelerini kullandı.

KATAR EMİRİ KENDİSİ ALDI!


Kanal İstanbul güzergahı üzerinde Katar Emiri’nin annesinin arazi satın aldığı yönelik haberlere de değinen Erdoğan, “Kanal İstanbul’la ilgili bir defa çok çirkin olan şey şu; Katar Emirinin annesinin gelip buradan yer alması vesaire… Bunu söyleyen insanlara sormak lazım; “Devletten hangi desteği alarak böyle bir yeri almış?” Bu dedikoduları duydum. Katar Emirinin annesinin ülkemizden gayrimenkul satın almasına mani yasal olarak herhangi bir şey söz konusu mu? Yani bunu herhangi bir yerden George, Hans vesaire gelip almaya kalksa herhalde kimsenin sesi çıkmaz. Yani Katar Emirinin annesi böyle bir alım yaptığı zaman niye rahatsız oluyorlar? Kaldı ki aynı şekilde Katar Emirinin kendisinin zaten bizde aldığı yerler var. Yani biz bu kapılarımızı açmışız. Allah rahmet etsin Turgut (Özal) Bey döneminde o zamanki Suud Kralı, Sevda Tepesi’nde büyük bir yer almışlardı.” dedi.

‘YERLİ’ OTOMOBİLİN ÖN GÖSTERİMİ 27 ARALIK’TA

“Türkiye’nin Otomobili Projesinde ne durumdayız?” sorusu üzerine Erdoğan, “(ön gösterimi) 27 Aralık Cuma günü Gebze’de düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım.” cevabı verdi.
Bu arada Türk-İş, Hak-İş ve DİSK ortak zam taleplerini açıkladı. Sendikalar asgari ücretin en az 2 bin 578 lira olmasını talep etti.

Son güncelleme: 15:26 20.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı