• Turkhane Logo

Erdoğan'a yakın müteahhidin şirketine haciz

Çok sayıda altyapı ve üstyapı projesini üstlenen Nas İnşaat A.Ş. hakkında haciz kararı alındı.

08:43 13 Eylül 2019 Cuma
Erdoğan'a yakın müteahhidin şirketine haciz
Çok sayıda altyapı ve üstyapı projesini üstlenen Nas İnşaat A.Ş. hakkında haciz kararı alındı.



Bir beton firması, alacağını tahsil edemeyince, bugün şirketin merkezinde haciz işlemi yaptı. İBB ve KİPTAŞ başta olmak üzere belediyelere geniş ölçekli işler yapan şirketin sahibi Esat Ulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın bir isim olarak biliniyor.

Ekonomik kriz, çok sayıda inşaat firmasını vururken dev firmalara haciz haberleri basına yansıyor.


Bu firmalardan sonuncusu Nas İnşaat...

Dikenden Ali Yılmazın haberine göre, Nas İnşaat’ın sahibi Esat Ulu, Erdoğan’a en yakın müteahhitlerden biri olarak biliniyor. Şirketin yaşadığı mali zorluğun, kamuya yaptığı işlerin ödemesini alamamasından kaynaklandığı kaydediliyor.

Haberde aktarılana göre Ece İnşaat adlı firma, Nas İnşaattan verilen çeklerin karşılığını alamayınca mahkemenin yolunu tutmuş.

Bakırköy Ticaret Mahkemesi’nde alınan ihtiyati haciz kararları icra müdürlüğü aracılığıyla işleme konurken şirketin Dünya Ticaret Merkezi’ndeki merkezinde haciz işlemi yapıldığı belirtiliyor.

Onlarca büyük projede imzası olan Nas İnşaat’ın tamamladığı projeler arasında Aqua Florya AVM, Avcılar-Beylikdüzü metrobüs yolu, Gülpınar su ürünleri hal binası, Başakşehir Sular Vadisi, Kiptaş Çatalca sosyal konutları ve Sultangazi Kültür Merkezi inşaatı da yer alıyor.

Son güncelleme: 08:43 13.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı