• Turkhane Logo

Erdoğan paranın yerini söyledi!

İki hafta önce Merkez Bankasının 128 milyar dolarlık rezervinin salgınla mücadelede kullanıldığını açıklayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, bugün ise paranın tamamının Hazine ve Merkez Bankasında olduğunu savundu.

15:59 10 Mart 2021 Çarşamba
Erdoğan paranın yerini söyledi!
İki hafta önce Merkez Bankasının 128 milyar dolarlık rezervinin salgınla mücadelede kullanıldığını açıklayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, bugün ise paranın tamamının Hazine ve Merkez Bankasında olduğunu savundu.



AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, uzun süredir adını zikretmediği damadını muhalefete karşı koruyan açıklamalar yapmaya devam ediyor. Damat Berat Albayrak döneminde kaybolan 128 milyar dolarlık rezervle ilgili yeni açıklama yapan Erdoğan, “Tutturmuşlar, şu kadar para nerede? O kadar paranın hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankasında” dedi.

DÖVİZİ SABİT TUTMAK İÇİN HARCADIK


AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki hafta önce yaptığı açıklamada rezervin döviz kurunu sabit tutmak adına iç edildiğini itiraf etti. 128 milyar doların kimlere satıldığına ilişkin bilgi vermekten kaçınan Erdoğan, “Salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere, elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır” dedi.

PARANIN HEPSİ MERKEZ BANKASINDA

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ise paranın Merkez Bankasında olduğunu savundu. Partisinin grup toplantısında yine damadı Albayrak’a sahip çıkan Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerindeki 128 milyar dolarının kaybına ilişkin eleştirilerle ilgili, “CHP zihniyeti mensupları Tweet yarışındalar, ‘damat da damat’. Damat kadar başınıza taş düşsün. Sayın Berat Bey attığı adımları CHP zihniyetinin geçmişinde görmek mümkün mü? Tutturmuşlar, şu kadar para nerede? O kadar paranın hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankasında” dedi.

MERKEZ BANKASININ REZERVİ HALA EKSİDE

Erdoğan’ın para Merkez Bankası’nda açıklaması ise gerçeği yansıtmıyor. Merkez Bankası’nın verilerine göre bankanın brüt altın ve dövizden oluşan brüt rezervi 95 milyar dolar. Ancak bunun içinde bankaların zorunlu karşılık olarak TCMB’de tuttuğu altın ve döviz miktarı 71 milyar dolar. Bankaların TCMB’ye swapla verdiği döviz miktarı da 40 milyar dolar. Çin ve Katar’ın TCMB’ye verdiği 16 milyar dolar ile Hazine’nin TCMB’de tuttuğu 15 milyar dolar bulunuyor. Emanet döviz ve altının miktarı 142 milyar dolara ulaşıyor. Bu rakam 95 milyar dolardan çıkarıldığında Merkez Bankasının rezervi eksi 47 milyar dolar oluyor.



 

Son güncelleme: 15:59 10.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı