• Turkhane Logo

Erdoğan: ‘Dolar molar bizim yollarımızı kesmez, ekonomik savaşı kazanacağız’

ABD ile süren Rahip Brunson krizi sonrası döviz kurları yükselerek yeni tarihi zirvelerini görmeye devam ediyor.

15:30 10 Ağustos 2018 Cuma
Erdoğan: ‘Dolar molar bizim yollarımızı kesmez, ekonomik savaşı kazanacağız’
ABD ile süren Rahip Brunson krizi sonrası döviz kurları yükselerek yeni tarihi zirvelerini görmeye devam ediyor.


Krizin aşılması adına yapılan görüşmelerden henüz netice alınamaması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğandan Onların doları varsa bizim de Allahımız var açıklaması geldi. Dolar gece yarısı bir kez daha fırladı ve sabah saatlerinde 6.30’u da aşarak tarihi rekorunu kırdı. Euro ise 7.22 lirayı aştı.

Günün ilerleyen saatlerinde düşüşe geçerek 5.80 seviyelerine gerileyen dolar, Erdoğan’ın Bayburt’ta Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz. Dolar molar bizim yollarımızı kesmez” sözlerinin ardından bir kez daha hızla tırmanışa geçti ve 6.20’yi aştı. Euro da 7.11 lirayı tekrar geçti.


“Hiç endişe etmeyin, buradan yine söylüyorum. Yastığının altında doları, eurosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk Lirası ile bankalarımıza bozdursun” diyen Erdoğan, “Bu bir milli, yerli mücadelededir. Bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere benim milletimin cevabı olacaktır. Bugün için değil de ne zaman? Yerli paramızla bunlara cevabı verelim” ifadesini kullandı.

Erdoğan, Bayburt Cumhuriyet Caddesinde yaptığı konuşmada “Hazır mıyız buna? İşte bizim bu birliğimiz var ya, bu beraberliğimiz var ya... Batıya en büyük cevap olacaktır” diye konuştu ve şöyle devam etti:

“Bizler bu mücalede gerekirse 7 düvele karşı meydan okumaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Bu uğurda dünyanın en eli kanlı teröristlerinin tepesine binmekten çekinmedik. İçimize sokulmuş ihanet çetelerinin kafalarını koparmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Bizim sorumluluğumuz Georgea, Hansa değil. Bizim Ahmete, Mehmete sorumluluğumuz var. Bu millete hizmet için yola çıktık, efendi olmak için değil.  Bir gün, iki gün sıkıntımız olabilir, bunların hepsi aşılır. Ülkemize diz çöktürmek için yapmadıklarını bırakmadılar. Osmanlı çınarını tuzakla, hileyle, ittifakla yıktılar.”

“Ekonomimizde son günlerde yaşanan olumsuzluklar, bu çarpıklığın ürünüdür” diyen Erdoğan, “Suni finansal istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz. Çok basit görüş ayrılıkları üzerine bina edilen bu saldırıların sebeplerinin çok başka olduğu açık. Bu tarz yaklaşım sergileyen ülkelerle aramızdaki ilişkiler, telafisi olmayan bir noktaya gelmiştir. Konu Türkiyeyi köşeye sıkıştırıp, egemenlik haklarımıza halel getirecek tavizler vermeye geldiğinde iş değişir. Kusura bakmasınlar, kimseye eyvallahımız olmaz” görüşünü savundu.

Tüm olumsuz ihtimallere karşı hazırlıklarının olduğunu söyleyen Erdoğan, “Döviz kuruna bakıp faizlere bakıp ve tehditlere bakıp el ovuşturanlar hiç boşuna heveslenmesinler. Faiz lobilerine sesleniyorum: Boşuna heveslenmeyin. İrandan Rusyaya Çinden kimi Avrupa ülkelerine kadar farklı alternatifler için yol kat etmiş durumdayız. Asıl olan bizim yüreğimizdeki imandır” ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 15:30 10.08.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı