• Turkhane Logo

Emekli maaşına el konulan gurbetçi: Dün holdingler dolandırdı bugün devletimiz

SGK, yurt dışından borçlanarak emekli olan gurbetçilerin emekliliklerini iptal etti. Maaşlarını faiziyle geri aldı. Mağdur gurbetçiler, sorumlunun AKP olduğunu vurguladı.

12:02 11 Şubat 2020 Salı
Emekli maaşına el konulan gurbetçi: Dün holdingler dolandırdı bugün devletimiz
SGK, yurt dışından borçlanarak emekli olan gurbetçilerin emekliliklerini iptal etti. Maaşlarını faiziyle geri aldı. Mağdur gurbetçiler, sorumlunun AKP olduğunu vurguladı.



Yurt dışından borçlanarak SGK’dan emekli olan gurbetçilerin sigortaları, SGK denetçilerinin incelemelerinin ardından ‘sahte çalışma’ gerekçesiyle iptal edildi. Verilen maaşlar faiziyle geri istendi. Emeklilikleri iptal edilen ve aldıkları tüm maaşları faiziyle geri ödeyen vatandaşlar madem yasaktı, SGK neden bu işlemlere onay verdi? diyerek tepki gösterdi. Seçim döneminde yüzde 80 oranında AKP’yi destekleyen gurbetçiler, yapılan iptal ve paraların geri istenmesi üzerine hükumete ateş püskürdü.

GÜVENDİYSEM BÖYLE OLMAMALIYDI


Youtube kanalı +49 kanalı, maaşları iptal edilen gurbetçilerle konu hakkında röportaj yaptı. Uygulamanın haksız olduğunu öne süren Cemile Demirel adlı gurbetçi vatandaş emeklerinin çalındığını belirterek, “Devletime güvendiysem böyle olmamalıydı. Bu dünyada alamadığım paraları öbür dünyada çatır çatır alacağım” dedi.

BİZİMLE DALGA MI GEÇİYORLAR?

Devletini seven bir Bayburtlu olduğunu vurgulayan Ali Denizoğlu da, yarım milyon lira yatırmasına rağmen emekliliğinin iptal edildiğini söyledi. 2015 yılında emekli olduğunu fakat Ağustos 2019’da maaşının kesildiğini söyleyen Denizoğlu, ”Bizler devletimizin gözünde dolandırıcı mıyız, sahtekar mıyız? Şu anki yönetimden bunun araştırılmasını istiyoruz. Ben aldığım 211 bin lirayı geri yatırdım. Eşimin emekliliği için 76 bin lira daha yatırmıştım. Bayburt SGK’dan ret cevabı geldi. Anlamıyorum bizimle dalga mı geçiliyor. Yarım milyonum gitti ve ben hala emekli değilim. Bu bana acı veriyor. Bizi dolandıran dolandırdı. Eskiden holdingler bugün de devletimiz” diye konuştu.

BİZİ AYAKLI DÖVİZ OLARAK GÖRÜYORLAR

Mağdurlardan Nurten Çelik, hükumetin kendilerini ayaklı döviz olarak gördüğünü dile getirerek, ‘Biz de insanız. Bu paraları kazanırken babalarımızın neler çektiğini , bizim neler çektiğimizi bir biz biliriz ” diye konuştu.  Zeynep Dülger adlı mağdur da sigortalı göründükleri şirketlerin 4 yıl boyunca devamlı aynı işi yaptığını, aynı firmalara binlerce insanı birer hafta çalışır göstererek emekli ettiklerini söyledi. Bu durumdan şüphelenmeyen SGK’yı suçlayan Dülger emekli olan babasını vefat ettiğini, annesinin ve işsiz olan kendisinin de bu borcu ödeyemeyeceğini söyledi.



 

Son güncelleme: 12:02 11.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı